Lifestyle

ZA ZELENIJE OKRUŽENjE: Zaposleni NIS-a zasadili u Pančevu 500 sadnica javora i platana

U želji da doprinesu unapređenju zaštite životne sredine, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera kompanije, u saradnji sa JKP Zelenilo Pančevo zasadili su 500 stabala u Rafineriji nafte Pančevo i njenoj okolini.

ZA ZELENIJE OKRUŽENjE: Zaposleni NIS-a zasadili u Pančevu 500 sadnica javora i platana

Reč je o sadnicama javorolisnog platana i srebrnolisnog javora visine oko 3,5 metara,  vrednih pet miliona dinara, a novi drvoredi ukupne dužine gotovo 2,5 kilometra, osim što će ulepšati deo Pančeva u kom se nalazi rafinerija, blagotvoreno će uticati i na kvalitet vazduha u ovom gradu. U akciji sadnje drveća učestvovali su i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Grada Pančeva i JKP Zelenilo Pančevo.

Ivana Hadži Stošić, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine, tom prilikom je istakla značaj ovakvih akcija i naglasila da kompanije na ovaj način učestvuju u ostvarenju jednog od nacionalnih prioriteta, a to je poboljšanje kvaliteta vazduha.

Promo

 

„Sadnjom preko 500 stabala javora i platana, kompanija NIS je i ovoga puta pokazala društvenu i ekološku odgovornost, kao i to da im je zaštita životne sredine primarna u poslovanju. Kao što znate, ministarstvo je i ove godine raspisalo tri javna konkursa za podršku lokalnim samoupravama za projekte kojima je cilj poboljšanje kvaliteta vazduha, a sa gradom Pančevom potpisan je i ugovor za projekat pošumljavanja. Ove godine, zajedno sa kompanijom NIS u okviru programa društvene odgovornosti  „Zajednici, zajedno“, podržali smo 29 projekata iz oblasti zaštite životne sredine“, istakla je Hadži Stošić.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, podsetio je na uspešnu saradnju kompanije sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Gradom Pančevom i naglasio da će i u narednom periodu NIS nastaviti da ulaže u ekološke projekte.

„Kompanija NIS je zajedno sa našim prijateljima iz Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Pančeva organizovala ovu ekološku akciju kojom prenosimo snažnu poruku - da je  ekologija naš glavni cilj, da je zaštita životne sredine naše strateško opredeljenje i da naša kompanija od toga neće odustati“, istakao je Smirnov. 

Promo

 

Predrag Živković, član Gradskog veća za komunalne poslove grada Pančeva naveo je značaj dugogodišnje saradnje u okviru ekoloških i društveno odgovornih projekata sa kompanijom NIS.

„Sa zadovoljstvom učestvujemo u akciji sadnje više od 500 stabala, za šta je NIS donirao sredstva. Ovo nije prvi put da kao grad učestvujemo u jednoj od akcija čiji je domaćin kompanija NIS, to smo činili i u prethodnom periodu, posebno kada su ekološke teme u pitanju, kada se radi o uređenju i čišćenju gradskog priobalja, tako da ćemo i u narednom periodu nastaviti da podržavamo svaku akciju koja ima društveno odgovoran karakter“, izjavio je Živković.

    

 

Komentari (0)

Loading