Lifestyle

5 preporuka za zdrava osveženja tokom leta

Leto je godišnje doba kome se svi radujemo iz mnogo razloga. Bilo da ga provodimo u gradu ili na nekom putovanju, sve je nekako lepše kada krene leto.

5 preporuka za zdrava osveženja tokom leta

Za sve one koji ovaj period godine provode u gradu, čeka ih puno dešavanja, festivala i kvalitetnog sadržaja. Pored kvalitetnih noćnih dešavanja, preko dana možete provesti vreme u prirodi, pored reke ili na nekom vama dragom mestu. Ne treba zaboraviti da je redovna hidratacija neophodna tokom letnjih dana, ali i da vam pri ruci uvek budu zdrave namirnice koje možete da konzumirate u pokretu.
 

Zdrava užina sprečava nas u grickanju namirnica koje su nezdrave, ali i u prejedanju u glavnim obrocima tokom dana. Zato je jako je bitno da  užina bude bogata vlaknima, antioksidansima, vitaminima i mineralima. Dakle, svaki put kada budete imali želju za nekom grickalicom, napravite zdraviji izbor kojim ćete i smanjite unos kalorija. 

Predlažemo vam par namirnica koje će vas apsolutno osvežiti tokom letnjih vrućina, a što je bitnije imaćete i dodatnu korist, jer su zdrave za vaš organizam. Ukoliko pak nemate vremena za pripremu ili ste u pokretu, probajte Nutrino Lab 100% voćne užine koje pružaju zadovoljstvo zbog kog nema kajanja. Potrebno je samo da odvrnete čep, skviZZnete i uživate u jedinstvenim voćnim kombinacijama, ali i miksevima raznovrsnog voća sa đumbirom, cveklom, šargarepom ili spanaćem.

Ledeni napitak

Ne postoji ništa tako opuštajuće kao sedenje pored reke po sunčanom danu i ispijanje ledeno hladnog napitka. Jednostavna šoljica kafe sa gomilom leda može vam pomoći da pokrenete jutro. Domaći ledeni čaj takođe može biti sjajno osveženje, dok sa dodatkom limunovog soka, čaj pomaže u očuvanju antioksidanata i čini savršen letnji napitak.

Promo

 

Bobičasto voće

Leto je doba svih vrsta bobičastog voća koje je prepuno flavonoida koji pomažu telu da se bori protiv mnogih ozbiljnih bolesti. Poznato je da jagode, borovnice i maline povećavaju protok krvi u celom telu, regenerišu kožu i smanjuju osetljivost na svetlost, čineći kožu svetlijom i poboljšavajući njenu teksturu. 

Promo

 

Lubenica

Dehidratacija, posebno tokom leta, može dovesti do nekoliko zdravstvenih problema, a lubenica koja ima visok sadržaj vode pomoći će u regulisanju telesne temperature. Hidratacijom pomažete da vaše pamćenje ostane oštro, ali i da koža bude zdrava. Naravno ne treba preterivati, jer lubenica sadrži fruktozu tj. šećer koji iako je prirodan, treba konzumirati u ograničenim količinama.
 

Mango

Savršena letnja poslastica sa visokim sadržajem gvožđa može pomoći u povećanju kalcijuma u organizmu. Kao letnje voće, mango je veoma osvežavajuće i bogato vitaminima A i C  koji pomažu u izgradnji imuniteta. Sladoled od manga napravljen od bademovog mleka može da bude savršeno ukusna letnja poslastica. Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite mango, predlažemo egzotičnu kombinaciju jabuke, banane, manga i marakuje ili papaje Nutrino Lab pirea koji će doneti pravi talas tropskom osveženja. 

Promo

 

Salate

Zdravstvene koristi od povrća su nemerljive. Od krastavca, paradajza, šargarepe pa do zelenog lisnatog povrća (kelja, blitve, spanaća, rukole) koje je bogato karotenoidima koje telo pretvara u vitamin A koji štiti kožu od štetnih UV zraka. Najbolja stvar u vezi sa salatama je to što se mogu mešati sa skoro svim drugim namirnicama, od voća do ribe, mese, a i dalje imaju odličan ukus.

Leto je neverovatno doba godine koje nam pruža obilje svežih, ukusnih i zdravih opcija. Sezonsko voće i povrće prepuno je vitamina, antioksidanasa i minerala koji su savršeni čuvari zdravlja.

Ne zaboravite da se redovno hidrirate, koristite kremu sa spf faktorom, a za dodatnu energiju i dozu vitamina skviZZnite Nutrino Lab užine od 100% voća i povrća, bez dodatog šećera, glutena i aditiva i uživajte u najlepšem godišnjem dobu.

Promo

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading