Lifestyle

Nekad je posle svakog obroka jela slatko, a danas ima trbušnjake iz snova: Trening Ane Stanić topi višak u rekordnom roku

Trening Ane Stanić zadužen za besprekornu liniju

Nekad je posle svakog obroka jela slatko, a danas ima trbušnjake iz snova: Trening Ane Stanić topi višak u rekordnom roku

Antonio Ahel/ATAImages

Ana Stanić važi za jednu od besprekorno stilizovanih žena na domaćoj javnoj sceni. A pored toga što ima stila, prevačicu krasi i savršena figura, te sve što obuče stoji joj kao saliveno.

Ipak, da nije reč samo o dobrim genima, svedoči i trening Ane Stanić koji je intenzivan i sastavni deo njene dnevne rutine. Iako ne krije da voli više sportova, trening koji Ana posebno praktikuje je pilates.

Pročitajte: Ana Stanić i u petoj deceniji izgleda poput top modela - Tajna je u ishrani od koje ne odstupa, a ovo su neki od saveta zlata vrednih

‒ Dugo sam imala pogrešnu predstavu, koja je i dalje bliska mnogim ljudima, da se pilates svodi na „parter i veliku loptu s kojom ti nešto treba da radiš”. To mi je delovalo dosadnjikavo, pa se nisam naročito zanimala za njega. Zaintrigirao me je tek kada sam otkrila da savremeni studiji imaju sprave na kojima se radi većina vežbi, a mogućnosti su skoro neiscrpne - otkrila je svojevremeno za "Hello!" i dodala:

-  Daleko sam od osobe koja je spremna da se muči dok vežba, pa sam zato bila oduševljena što sam našla vrstu treninga posle koje niti sam preznojena, niti iscrpljena, a istovremeno jačam mišiće i istežem se. U početku sam imala individualne treninge, ali kada sam se prvi put našla na grupnom, shvatila sam da je to za mene bolja opcija. Sklona sam zabušavanju i zagovaranju trenera kad radimo jedan na jedan, a kad su tu i druge žene, probudi se moj takmičarski duh.

 

 

Pored pilatesa, trening Ane Stanić, koji je za nju posebna ljubav, jeste i skijanje na vodi, koje upražnjava sa sinom Vukom.

- Za vreme raspusta, ako su dani lepi, a mi u Beogradu, sa sinom Vukom bar tri puta nedeljno idem u Bečmen. U avgustu, kad se u gradu baš ništa ne dešava, a mi nismo na moru, odlazimo svakodnevno, samo što ima dana kad se ja samo sunčam, dok se Vuk skija. Eto, i tu zabušavam. Međutim, kad se spremam za takmičenje, onda sam baš revnosna.

Pročitajte: Dve Ane, jedan kombinezon! Ana Stanić i Ana Kokić ponele isti stajling, svi bruje o tome kojoj bolje stoji (Foto)

Osim treninga, Ana, iako ne striktno, ipak vodi računa i o ishrani.

‒ Ne odričem se hrane jer sam gurman, a i svakog jutra se merim, ne da bih proverila jesam li se ugojila, već da li sam smršala. Ne bi bilo tako da pre četiri godine, zbog insulinske rezistencije, nisam morala znatno da promenim ishranu. Dotle sam stavljala po tri kašičice šećera u kafu, dan počinjala slatkim doručkom, popodne bih uzela parče torte, a posle svakog obroka morala bih da pojedem desert - kaže pevačica pa dodaje:

- Moj organizam je verovatno doživeo šok kada je ostao bez svega toga, pa sam počela rapidno da mršavim. U nekom trenutku sam shvatila da moram da unosim više slane hrane da ne bih mršavila, jer mom licu to ne stoji dobro.

 

 

 

Komentari (0)

Loading