Mus tortu Marije Šerifović ćete poželeti da imate na uskršnjoj trpezi: Ima čak tri vrste čokolade (FOTO)
Recept Marije Šerifović za čokoladnu uskršnju tortu će vas oduševiti
Recept Marije Šerifović za čokoladnu tortu fanovi pop zvezde mogli su videti na Youtubeu.
Ona i njena majka, fok diva Verica Šerifović, u vidu šaljivog video-snimka dale su predlog šta je to čime bismo mogli na Uskrs da se zasladimo, a izbor je pao na mus tortu, na prvi pogled vrlo komplikovanu za pripremu.
Pročitajte: Verica se ne odvaja od unuka - Praznici u domu Marije Šerifović najlepši do sada
Snimajući svaki postupak, majka i ćerka zasmejavale su jedna drugu, uporedo se dopunjavajući da bi naposletku dobile savršenu poslasticu, koja osim što je bila idealnog ukusa i odlično je izgledala.
Verica je insistirala na dekoraciji, dok se novopečena mama sve vreme smeškala, prisećajući se prvih zajedničkih trenutaka u kuhinji kada je baš jedna takva torta završila na podu.
Na samom kraju videa, za sve one koji žele da isprobaju pomenuti slatkiš, u pismenoj formi ostavljen je recept Marije Šerifović za čokoladnu mus tortu, sa svim neophodnim detaljima.
U produžetku su neophodni sastojci i način pripreme koji će vas dovesti do pravog raja za nepca.
Čokoladna mus torta
Sastojci za koru:
140 g brašna
2 kašike gustina
25 g kakao praha
1 kasičica sode bikarbone
pola kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
110 g šećera
100 g braon šećera
130 g suncokretovog ulja
2 veća jajeta
1 kašičica arome vanile
120 g kisele pavlake
60 g (pola šoljice) espreso kafe
Priprema kore:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Kalup okruglog oblika prečnika 22 cm, pogodan za rernu, oblepiti papirom za pečenje ali samo na dnu. U jednoj činiji pomešati brašno, gustin, kakao-prah, sodu, prašak za pecivo i so. Ostaviti sa strane.
Mikserom izmešati ulje i obe vrste šećera. Smesa će izgledati nalik vlažnom pesku. Potom u trećoj posudi umutiti jaja da budu vazdušasta, pa dodati aromu vanile i kiselu pavlaku.
U posudu postepeno dodavati pomešane šećere sa uljem. Zatim dodati pripremijene suve sastojke. Na kraju 60 g vruće kafe i mutiti do homogene smese. Staviti u pleh za pečenje i peći na 180 stepeni 30-40 minuta.
Nakon pečenja koru prelijte s pola šoljice vruće kafe, a posle par minuta, kada kora upije kafu, premažite je tankim slojem krema. Ostavite u frižideru dok ne napravite mus.
Pročitajte: Marija Šerifović ostavila sina - Razlog je šokantan, sve je javno objavljeno (FOTO)
Sastojci za čokoladni mus:
- kesica mlevenog belog želatina
- 450 ml slatke pavlake
- 150 g mlečne čokolade
- prstohvat soli
Priprema musa:
Prelijte želatin iz kesice s dve kašike vode da nabubri. Zagrejte 300 ml slatke pavlake do trenuka kada počne da ključa.
Sklonite sa vatre i dodajte želatin da se rastopi. Nakon toga ubacite u posudu kocke čokolade i malo soli. Dobro izmešajte i ostavite sa strane.
Umutite 150 ml slatke pavlake u posebnoj činiji da dobijete gust šlag. Sipajte postepeno ovaj šlag u pavlaku sa otopljenom čokoladom i mešajte dok se sve ne sjedini.
Prelijte preko kore i ostavite da se stegne u fritideru naredna dva sata.
Sastojci za čokoladni ganaš:
- 150 g čokolade
- 150 ml slatke pavlake
Priprema ganaša:
Zagrejati slatku pavlaku do trenutka pojave prvih mehurića. Čokoladu izlomiti na kockice. Preliti pavlaku preko čokolade i izmešati, a zatim sipati preko ohlađenog musa.
Ostaviti u frižideru bar sat vremena pre dekorisanja.
Sastojci za dekoraciju:
100 g crne cokolade
100 ml slatke pavlake
50-100 g crne čokolade za ukrase
Priprema dekoracije:
Istopiti100 g čololade i 100 ml slatke pavlake, pomešati i ostaviti da se ohladi sat vremena. Ohlađenu masu umutiti u šlag, sipati u špric i dekorisati.
Ostatak čokolade istopiti i na pek papiru napraviti oblike, sačekati da se stegnu pa ukrasiti njima tortu.
Prijatno!
Komentari (0)