Lifestyle

Magija Perua u šoljici kafe!

Magija Perua u šoljici kafe!

Magija Perua u šoljici kafe!

Grand kafa

Kao regionalni lider u kafi, Atlantic Grand poslednjih nekoliko godina ulaže velike strateške napore u pravcu modernizacije i unapređenja iskustva korisnika u ispijanja najpopularnijeg kafenog napitka u regiji – domaće kafe. Kroz svoju posebnu liniju proizvoda, Grand Single Origin, potrošačima se daje prilika da u kategoriji domaće kafe uživaju u prestižnim sortama arabike najvišeg kvaliteta, koje potiču iz specifičnih mikrolokaliteta i imaju jedinstven i neponovljiv profil ukusa. Najnoviji član ovog portfolia stiže iz dalekog Perua, sa samog oboda peruanskog Amazona, iz regije Chanchamayo koja je poznata po kafama izuzetnog kvaliteta.

Specifična klima i visoka vlažnost ovog regiona idealni su za uzgoj kafe vrhunskog kvaliteta i predstavlja omiljeno stanište tukana, jedne od najneobičnijih vrsta ptica na svetu, koja krasi i dizajn ambalaže. Ova kafa, bogata slojevitim čokoladnim ukusom i pratećim notama badema i citrusa, donosi egzotiku Perua u vaš dom.

Ne samo po ukusu, koji nudi pravu malu avanturu kroz prašume Amazona, novi član Single Origin porodice je po mnogo čemu specifičan i inovativan. Ovo je prva Grand kafa koja nosi oznaku Rainforest Alliance, sertifikata koji garantuje da je kafa uzgajana na farmama u skladu sa visokim standardima održivosti uz posebnu brigu o biodiverzitetu, očuvanju prirodnih resursa i boljim životnim uslovima radnika. 

„Vođeni pozitivnim reakcijama potrošača na prva dva Grand Single Origin ukusa (Brazil Cerrado i Rwanda Bourbon), ali i našom kontinuiranom težnjom ka transparentnom i odgovornom poslovanju, otišli smo korak dalje kada je u pitanju Grand Single Origin Peru Chanchamayo. Izuzetno smo ponosni što smo kao kompanija usmereni na kreiranje dodatne vrednosti koja se ne tiče samo organoleptike i neposrednog iskustva potrošača sa proizvodom, već se bavimo i širim kontekstom poslovanja, naročito oblastima održivog razvoja i uticaja koji stvaramo na prirodnu sredinu. Implementacija  Rainforest Alliance sertifikata u naš portfolio predstavlja  potvrdu posvećenosti Grand kafe održivim praksama u lancu snabdevanja kafom. Dodatno, naš novi proizvod upakovan je u inovativno pakovanje, Genprotect foliju, koja prvenstveno omogućava očuvanje svežine i kvaliteta kafe, istovremeno vodeći računa o zaštiti životne sredine, jer ne sadrži aluminijum i u potpunosti se može reciklirati. Ova folija predstavlja odgovoran korak ka smanjenju ekološkog uticaja ambalaže u industriji kafe, pružajući potrošačima mogućnost da uživaju u vrhunskom proizvodu bez negativnih posledica po okolinu, a svima nama omogućava da zajedničkim snagama više brinemo o planeti i njenom zagađenju”, rekao je Gojko Banatski, marketing menadžer Grand kafe.

Zahvaljujući Blockchain tehnologiji i Farmer Connect platformi, koja je prvi put u regionu predstavljena 2021. kroz "Grand Single Origin" portfolio, najnoviji ukus takođe sadrži QR kod putem kog potrošači mogu da se povežu sa farmerima iz Perua. Na ovaj način su im na raspolaganju sve informacije o novoj omiljenoj kafi u smislu lokacije gde se ona uzgaja i ko je uzgaja, preko svih tačaka transporta, pa sve do njenog krajnjeg odredišta u Beogradu. 

Neka ovo proleće bude u znaku neprevaziđenog mirisa i ukusa, kao i autentičnog karaktera "Grand Single Origin Peru" kafe koja će osvojiti vaša nepca već pri prvom gutljaju.

 

Komentari (0)

Loading