Lifestyle

Uz pomoć ovih super saveta možete imati lokne o kojima oduvek sanjate!

Uz pomoć ovih super saveta možete imati lokne o kojima oduvek sanjate!

Verovatno ste više puta želeli da ukovrdžate kosu, ali da je ne oštetite, ali niste znale kako da to i uradite. Zato u nastavku imamo za vas 4 laka načina kako da dobijete neodoljive i zdrave lokne.

A post shared by Curly (@curlybeauties) on Dec 29, 2016 at 11:12am PST

Pletenice

Svima poznat trik kad je reč o prirodnom kovrdžanju kose, ali i najlakši. Možete ih praviti na klasični način, s dva ili više delova ili kao riblju kost. Kosa će nakon raspletanja imati predivne valove i sjaj, a neće biti oštećena toplotom.

A post shared by Curly (@curlybeauties) on Jan 8, 2017 at 11:26am PST

Punđice

Još jedan poznat način kovrdžanja kose, a i savršene frizure za sve prilike su punđice. Možete napraviti jednu veću ili više manjih. Kosa će dobiti prekrasne kovrdže i volumen. Što su punđice veće duže će trebati da se kosa osuši. Nakon odmotavanja sav trud će se isplatiti, a kovrdže će izdržati do sledećeg pranja kose.


Slana voda

Sigurno ste dosad primetile da nakon kupanja u moru kosa postaje talasasta i kovrdžava. Isti efekt možete postići otopljenom morskom soli u bočici vode s raspršivačem i poprskate kosu. Problem s ovom metodom je što so ipak nagriza kosu pa ne preporučujemo prečesto korišćenje. U svakom slučaju manja je šteta od električnih aparata za oblikovanje kose.

A post shared by Curly (@curlybeauties) on Dec 2, 2016 at 4:46pm PST

Vikleri

Uvijači su pali u drugi plan otkad imamo figaro i druge električne uređaje za uvijanje kose. Ali naše mame i bake znaju jako dobro njihovu vrednost. Uz pomoć viklera dobijete na volumenu, dobijete lepe, pravilne kovrdže, a zbog šupljeg oblika kosa se brže osuši.