Lifestyle

TOP 5 načina da korektor izgleda neprimetno na koži

TOP 5 načina da korektor izgleda neprimetno na koži

Ponekad nam se učini da je njegov efekat ujutru na licu jači od duplog espressa.

Da li vaša make up rutina pod obavezno podrazumeva upotrebu korektora? Nismo ni sumnjali, jer taj mali magični proizvod prikriva podočnjake, nepravilnosti i fleke na licu bolje od bilo kod pudera.

Ipak, ako preteramo njegovo nanošenje, dobijamo kontra-efekat i ostavljamo utisak prenaglašenosti i momentalno postajemo sinonim za "to much make up".

Neophodna je kvalitetna formula za nanošenje korektora, njegovo višečasovno održavanje i zato su nam objasnili vodeći umetnici u domenu šminkanja. Evo šta oni predlažu.

Sprečavanje razlivanja korektora

Zaslužan za izgled Lupite Nyong’o, Priyanke Chopre i Rachel Weisz je umetnik Nick Barose, koji koristi jedan poseban trik: "Pre nego što dame izađu na crveni tepih, nežno vlažnom maramicom pređem preko suvljih delova na koži. Preporučljivo je, jer korektor na licu će ostati gde je nanet i neće početi da se razliva."

Tonovi

"Ako vam se tonovi i podtonovi šminke ne slažu, korektor će svakako biti suvišan jer postaje pepeljaste strukture i neprirodno se ističe. Uz tople tonove kože, predlažem nijanse korektora žute ili narandžaste, dok koža hladniji tonovi kože zahtevaju korektor ružičastih nijansi", smatra šminker Vincent Oquendo.

Nanošenje

Za nanošenje korektora u predelu oko očiju, šminker Romy Soleimani predlaže nežno nanošenje, tik ispod donjeg kapka i to "od sredine oka ka spoljnim uglovima".

Korektor+mata prajmer

"Da bi korektor prekrio maksimalno nedostatke, obično pre nego što ga nanesem stavim mat prajmer, jer na taj način uljani korektor će sigurno se manje razlivati", savetuje Oquendo.

Bela senka

Za večernje varijante, Soleimani predlaže da nakon korektora, diskretno stavite i malo bele, sjajne senke. Na taj način, dobićete svečaniju, glam notu, koja je svakako poželjna za izlazak!