Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
15h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Autor: Tamara Roksandić | 18/07/2020
Morski plodovi - Jastog i škampi na Monako način
Za 2 osobe - 50 MINUTA
jastog
4 škampa
50 g maslaca
250 ml belog vina
100 ml likera od anisa
kašičica rendane pomorandžine kore
2 čena bela luka
pola kašičice komorača u prahu
kašičica paradajz pirea
2 kašike peršuna
2-3 kašicice neutralne pavlake
so, biber
sok od pola limuna
300 g pirinča
Jastog se seče od repa po pršljenovima, glava mu se podeli na četiri dela, noge odvoje. Škampima odvojite glave od repova. Stavite u mešavinu pola vode i pola belog vina da se kuva oko 10 minuta i posolite. U veći tiganj stavite pola maslaca, pola peršuna i beli luk pa dodajte raskomadanog jastoga, kao i repove škampa, da budu otvorene strane prema tiganju kako bi se sve lepo ispržilo. Dovoljno je pržiti oko tri minuta, pa okrenuti i propžiti još toliko. Zalijte likerom i zapalite.
Potom promešajte i sačekajte da se plamen ugasi. Izvadite sve i pokrijte folijom da bude toplo. U sos dodajte komorač, tečnost u kojoj su se kuvali jastog i škampi, vino, paradajz pire, so i biber, kao i rendanu pomorandžinu koru. Ostavite da se kuva na srednjoj temperaturi dok pola ne ispari i bude fina gustina. Dodajte potom nekoliko kapi soka od limuna, ostatak putera i sitno seckanog peršuna, neutralnu pavlaku i poprskajte likerom od anisa. Stavite jastoga i škampe u malo dublji tanjir preko kuvanog pirinča kojeg ste prelili vrućim sosom.
Za 2 osobe - 35 MINUTA
srednja hobotnica
šoljica kozica ili škampa
rep jastoga
zelena salata
šoljica dagnji
pola paradajza
kašika limunovog soka
2 kašike maslinovog ulja
kašika jabukovog sirćeta
čen belog luka
so, biber
Sve morske plodove očistite i skuvajte, s tim što bi trebalo da znate da se hobotnica najduže kuva, oko sat vremena. Dodajte sve sastojke u činiju i pomešajte. Stavite u frižider na sat-dva i poslužite na listovima salate i s kolutovima paradajza. Prelijte sosom napravljenim od limunovog soka i jabukovog sirćeta, uz samleveni beli luk, posolite i zabiberite.
Tajna koju mnogi ne žele da znate: Ako ovo stavite u cveće, preporodiće se!
27/04/2024
15h
Ljuske od jaja mogu da se koriste za ovo
Održana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
27/04/2024
22h
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
Iskusite čari odmora u luksuznom resortu - Doživite lepotu Istre
26/04/2024
1 dana
Odmor u luksuznom resortu od sada tokom cele godine
Ko je izgubio opkladu? Evo koliko je to koštalo…
26/04/2024
1 dana
Više od decenije Džordž Kluni je ambasador brenda Nespresso, pionira kafe u kapsulama
Zemljače, nije ni čudo što si se razveo od Meline: Sarajlije žestoko oplele po Džinoviću
27/04/2024
11h
Sarajlije o Harisu Džinoviću imale šta da kažu
Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća (FOTO)
27/04/2024
16h
Recept Seke Aleksić za vaskršnji slatki sto odličan je za domaćice početnice
U kasnim noćnim satima: Dragana Mirković uhvaćena u tajnom susretu s poznatim glumcem!
27/04/2024
21h
Dragana Mirković u Beogradu sa posebnim razlogom
Komentari (0)