Lifestyle

Usamljenost u izolaciji - Kako sebi pomoći?

Ukoliko ste zaraženi koronavirosom i nalazite se u izolaciji, sve vaše dosadašnje aktivnosti prestaju na 14 dana. Kako možete sebi pomoći?

Usamljenost u izolaciji - Kako sebi pomoći?

Iako na prvi pogled deluje strašno biti zatvoren u kući, pogotovu ako živite sami, verujte da ipak nije tako. Vaš dom krije bezbroj mogućnosti u kojima možete uživati, samo ako situaciju sagledate sa više strana.

Evo nekoliko saveta koji vam može olakšati period izolacije...

Kreativnost na delu 

Dar za kreativnos odličan je melem za dušu kada ste tužni i neraspoloženi. Ukoliko nemate fotoaparat, dobra kamera na telefonu (koju danas mahom svim imamo) takođe može da bude od velike pomoći. Predivni detalji koje naše oko ne primećuje u normalnim okolnostima, sada su tu da vam ulepšaju svakodnevicu.

Sezona je prazničnih dekoracija i sigurni smo da ih imate na pretek. Iskoristite ih u kućnim uslovima tako što ćete potražiti inspiraciju na internetu i iskopirati neku od fotografija. Detalji koji mogu biti od koristi: drveno posuđe, lišće, šišarke, šolja za mleko ili čaj, limun, narandža, svetleće lampice i još mnogo toga.

Ekskluzivno za „Story” psihijatar Aleksandar Misojčić otkriva: Kako korona menja našu psihu
 

Kuhinja kao stvaralaštvo 

Ako živite sami, nema veze. Kuvajte sebi omiljena jela i to u manjim količinima. Ovo je takođe jedna od kreativnosti koja umnogome može pomoći da se vaše telo i um relaksiraju, a pritom i zadovolji čulo ukusa.

Opuštajući sadržaj 

Vreme izolacije traži lepe misli pa je izuzetno važno da budete okrenuti pozitivi. Birajte neki poletni sadržaj - komedije koje će vas nasmejati, ljubavni koji će vas raznežiti ili pak duhovni koji će vam okrepiti duh. Izbor filmova neka takođe bude slične tematike. 

Pobedite jesenji bluz: Kako da pomognete sebi i zaštitite se od anksioznosti

Pomozite nekom

Sigurno poznajete nekog koje u istoj situaciji kao i vi. U tom slučaju, s obzirom da kontakt nije dozvoljen, telefonski razgovor je obavezan. Osim toga, možete da napravite sjanu online žurku putem video-poziva što se ispostavilo kao veoma lekovito. Smeh, muzika i prepričavanje raznih događaja, vratiće vas u period koji nam u ovom trenutku svima mnogo nedostaje. 

Savet plus: 

U danima izolacije aktuelne globalne vesti stavite na „mute”. Osećaćete se lakše, raterećenije, a period kućnog karantina dobiće sasvim drugu dimenziju. 

Komentari (0)

Loading