
Ova jela spremaju se izuzetno lako, a neće vam biti potrebno ni mnogo vremena, te su odlična rešenja za instant zdrave obroke.
Salata s avokadom i mocarelom
Za 1 osobu / Vreme pripreme: 15 minuta

Profimedia
Sastojci
- 200 g pršute
- jedan zreo avokado
- 7 čeri paradajza
- listovi svežeg bosiljka
- kašičica pečenog susama
- 100 g mocarele
- so
- maslinovo ulje
Priprema
Povrće operite, avokado isecite na kriške, a paradajz na polovine. Ređajte na tanjiru uvijene listove pršute, avokado, paradajz, pospite listovima svežeg bosiljka i pečenim ili prženim susamom, solju i kašikom maslinovog ulja.
Predjelo s mocarelom i plavim patlidžanom
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 25 minuta
Pročitajte: Susret Azije i Mediterana - Recept za ljubitelje neobičnog ukusa

Profimedia
Sastojci
- 3 plava patlidžana
- 4 paradajza
- 300 g mocarele
- so
- biljni začin
- maslinovo ulje
Priprema
Patližan dobro operite i isecite na tanje kriške. Posolite i ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim ga ocedite. Opran paradajz takođe isecite na kriške. U vatrostalnu činiju ili dublji pleh sipajte malo maslinovog ulja, a zatim ređajte red patlidžana, red paradajza, red mocarele, koju ste prethodno tanko isekli. Sve pospite malo biljnim začinom. Pecite na 150 stepeni oko 10 minuta, a zatim izvadite iz rerne i ukrasite po želji.
Prolećna pasta s mocarelom
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 35 minuta
Profimedia
Sastojci
- 200 g testenine po izboru
- 10 čeri paradajza
- 200 g mocarele
- 3 paprike babure
- origano
- maslinovo ulje
- čen belog luka
- so, biber
Priprema
Skuvajte testeninu “al dente” i dobro je procedite. Zatim je propržite u tiganju na maslinovom ulju, uz zgnječeni beli luk, so, biber i origano, ali pazite da ne počne da se lepi. Kada bude gotovo, prebacite testeninu u dublje tanjire i dodajte seckanu papriku, napola isečen čeri paradajz i loptice mocarele. Prelijte maslinovim uljem.
Komentari (0)