Lifestyle

Dan će postati slađi u samo par koraka! Napravite tiramisu po receptu Jelene Gavrilović (VIDEO)

Recept Jelene Gavrilović pravo je osveženje idealno za tople letnje dane

Dan će postati slađi u samo par koraka! Napravite tiramisu po receptu Jelene Gavrilović (VIDEO)

Recept Jelene Gavrilović inspirisaće vas da ovaj utorak učinite boljim...

Poslastica koju je glumica pripremila gostujući u emisiji "Praktična žena" idealno je rešenje za sladokusce koji ne vole mnogo vremena da provedu u kuhinji.

Recept Jelene Gavrilović brzo i jednostavno se priprema i retko ko može da mu odoli. Reč je o čuvenom italijanskom kolaču tiramisu, a evo kako se priprema.

Pročitajte: ČESTO ME MUČI ISTO PITANJE - Glumica Jelena Gavrilović otvoreno o svojim sumnjama i strahovima zbog posla kojim se bavi (VIDEO)

youtube printscreen

 

Sastojci:

2 jaja
125g prah šećera
450g maskarpone sira
300ml slatke pavlake
sok od 1/2 limuna
nekoliko kašika ruma
300ml instant kafe
300g seckanih jagoda
pakovanje piškota

Priprema:

Odvojite belanca od žumanaca. Belanca mutite sa polovinom šećera i sokom od limuna dok ne dobijete čvrst sneg. U drugoj činiji umutite žumanca sa ostatkom šećera, dodajte sir, pa zatim nemućenu slatku pavlaku. U tu smesu dodajte i umućena belanca i sve zajedno lagano umešajte varjačom.

Na dno posude stavite prvo malo krema, poređajte piškote umočene u kafu sa rumom, zatim stavite seckane jagode, premažite kremom te poređajte još jedan isti red. Na kraju tiramisu premažite slojem krema, pa dekorišite čokoladom ili kakao prahom. Poslasticu dobro ohladite i poslužite sečeno na velike kocke.

Komentari (0)

Loading