Lifestyle

KOPIRAJTE STIL I DOBIĆETE UDOBAN, MODERAN I FUNKCIONALAN STAN

Studio Geometrium je bio zadužen za uređenje ovog stana u kojem vlasnik povremeno boravi, ali kako se u istom gradu nalaze njegova rodbina i prijatelji, svakako da mu služi i za okupljanje društva.

KOPIRAJTE STIL I DOBIĆETE UDOBAN, MODERAN I FUNKCIONALAN STAN

Bravacasa

 

Ovde se pojam otvorenog prostora ozbiljno shvatio pa je tako ulaz povezan sa dnevnom zonom i već pri ulasku u stan se može sagledati veliki deo prostora i stvoriti prvi utisak. Niz velikih prozora ima glavnu ulogu u ovom ambijentu čineći ga vrlo osvetljenim, a u tom smeru je sastavljena i paleta boja kojom dominiraju hladni tonovi sa minimalnim prisustvom toplih na pojedinim mestima. Takođe, dizajneri su prepoznali vrednost prirodnog svetla i nisu želeli da prostor uguše masivnim nameštajem ili prevelikom količinom dekora.

Bravacasa

 

Ulazni hol oblikuje s jedne strane garderober, a sa druge se nalazi ulaz u kupatilo. Ogledalo postavljeno od poda do plafona osim svoje standardne funkcije ima zadatak da vizuelno učini prostoriju dinamičnom i većom, a imitacija betona na zidu i siva vrata ukazuju na primese industrijskog stila koji će se pojaviti u kombinaciji sa modernim nameštajem.

Pročitajte: FANTASTIČNA PORODIČNA KUĆA NA JAPANSKI NAČIN

Bravacasa

 

U dnevnom boravku centralnu poziciju zauzima plava sofa, a vrlo upečatljiv momenat čini predimenzionisana podna lampa koja u velikoj meri utiče na ambijentalno osvetljenje. Neobično tkani tepih je odabran kako bi uneo malo šarenila, a iz istog razloga se na bočnom zidu sa skrivenim prostorom za odlaganje našla otvorena polica za knjige, koje su jasno razvrstane po bojama.

Bravacasa

 

Cementna obloga na zidovima dala je poseban pečat ambijentu, tako da je bila dovoljna jedna niska komoda da upotpuni priču o zidu na kojem se nalazi TV.

Pročitajte: Stan koji će se svima dopasti (FOTO)

Bravacasa

 

S druge strane, u kuhinji i trpezariji se našlo drvo kao dominantan materijal, na podu, ali i na zidu. Trpezariju čini veliki sto formiran pomoću drvene ploče oslonjene na metalno postolje i šest udobnih stolica sa plišanim sedištima, od kojih dve imaju drugačiji oblik, odnosno poseduju naslone za ruke.

Bravacasa

 

Kuhinja zauzima malu kvadraturu, ali je kompaktno dizajnirana tako da ima sve neophodne elemente i uređaje. Ugaona radna površina postavljena je tako da onaj ko sprema hranu bez problema ostvaruje interakciju s gostima. Minimalistički dizajn koji je odabran za ovaj kutak čini da kuhinja deluje kao sastavni deo dnevne zone, bez odstupanja u boji ili detaljima, ali je formirano dovoljno korisnog prostora za odlaganje unutar ugradnih elemenata.

Pročitajte: Kako do stana iz snova? Male izmene koje daju sjajne rezultate (FOTO)

Bravacasa

 

Identičnim stilom je nastavljeno uređenje i ostalih prostorija, tako su se cementni paneli koji asociraju na estetiku brutalizma našli i u spavaćoj sobi, a njihov hladan efekat ublažili su drveni pod i nameštaj, kao i slojevi tkanina.
Za krevet je odabran model interesantnog dizajna čiju osnovu čini drveni okvir i naslon postavljen na metalni nosač, a ulogu noćnog stočića preuzeli su konzolni bočni nastavci, takođe napravljeni od iste vrste drveta.

Bravacasa

 

Kako zidne panele karakterišu imitacije spojeva, dizajneri su ih iskoristili za postavljenje podesivih lampi koje se vrlo uklapaju u zamisao o kombinaciji industrijskog i savremenog stila. Garderober je postavljen uz zid i čine ga jednostavni beli frontovi sa isturenim metalnim ručkama, a uz zid je formirana otvorena polica za knjige kojoj poseban efekat daje LED osvetljenje.

Bravacasa

 

U stanu postoje dva kupatila, jedno u sklopu spavaće sobe i drugo za goste. Oba su dizajnirana na identičan način, ali se razlikuju po veličini, tako su u master kupatilo smeštene i kada i tuš kabina, dok je drugo organizovano u vidu toaleta.

Pročitajte: Moderan stan i raj za mališane: Zavirite u najlešu dečiju sobu (FOTO)

Bravacasa

 

 

Bravacasa

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading