Lifestyle

Tri navike koje razotkrivaju da nemate dinar u džepu: Greške koje ukazuju na siromaštvo

Koliko god mislimo da smo se dobro predstavili, neke navike odaju siromaštvo.

Tri navike koje razotkrivaju da nemate dinar u džepu: Greške koje ukazuju na siromaštvo

islandworks/pixabay

Često kažemo da nam nije važno šta drugi misle o nama, ali se ipak valjano potrudimo da na svakog ostavimo dobar utisak. Bitno nam je da drugi misle da smo obrazovani, uspešni ali i da nam "novac nije problem". Ipak, stručnjaci tvrde da ove navike odaju siromaštvo.

Кupujete kopije

Koliko god da želite da imate novu "Jacquemus" torbicu koja je, istina, pravi statusni simbol i poznate dame obožavaju da ih nose, nije rešenje da kupite onu koja joj je slična. Original bez obzira koje marke je bolji od kopije. Zato uvek birajte kvalitetne "no name" komade umesto lažnjaka koji često košta kao cela vaša plata.

Uzimate kredit čak i za kupovinu mobilnog telefona

Bilo bi sjajno da sebi možete da priuštite telefon najnovije generacije ili letovanje na Kubi, ali ako već ne možete nije pravo rešenje da ovu želju ostvarujete zaduženjem u kreditima. Potrošačke kredite za novi telefon, TV ili godišnji odmor, prema rečima stručnjaka, uzimaju ljudi niske finansijske pismenosti. Važno je da se "prostrete koliko ste dugački".

Plata vam traje dva dana

Čim vam legne plata častite kolege ili prijatelje jer "Što da ne, jedan je život!". Stručnjaci tvrde da je ovo obično manir onih koji nemaju novac i da razbacivanjem to pokušavaju da nadomeste. Ipak, matematika je neumoljiva, nekontrolisano trošenje na početku meseca vodi u zaduživanje.

Pročitajte: Jedna navika odaje da nemate stila: Stilistkinja ukazala na ogromnu grešku

Važno je zato da loše navike promenite i uživate u finansijskoj sigurnosti.

Komentari (0)

Loading