Lifestyle

Boja koje dodaje godine: Stilistkinja tvrdi - zbog nje izgledate mnogo starije, zaobiđite je u širokom luku

Boja koja dodaje godine omiljena je mnogima

Boja koje dodaje godine: Stilistkinja tvrdi - zbog nje izgledate mnogo starije, zaobiđite je u širokom luku

Photo by micheile henderson on Unsplash

Svi smo zainteresovani za savete koji nekako mogu da nam poboljšaju izgled, a najčešća težnja je da izgledamo mlado i sa stilom. Uprkos tome što se trendovi menjaju, mnogi ljudi veruju da se efekat vitke linije ili podmlađivanja može postići samo uz pomoć posebnog stila i dužine haljine. 

Zato retko ko obraća pažnju na nijanse odeće, iskreno verujući da one nisu bitne. Ipak, boja koja dodaje godine omiljena je mnogima.

Pročitajte: Jedna navika odaje da nemate stila - Stilistkinja ukazala na ogromnu grešku

Ispostavilo se da postoji čitava paleta boja koja čini da izgledamo starije: senf, maslina, a crna najviše. Nije lako poverovati da je najelegantnija boja na svetu nepoželjna u određenom životnom dobu, ali britanska stilistkinja Melisa Lund upravo to tvrdi.

Prema njenim rečima, to je zbog činjenice da s godinama boje kose, kože i očiju postaje svetlija, pa je nošenje crne boje potpuno neisplativo.

Pročitajte: 3 kaputa koja su potpuno izašla iz mode - Bili na tronu, sada su noćna mora svima koji prate trendove

– Crna boja stvara senke na licu, zbog čega su vidljiviji znaci starenja, uključujući kese ispod očiju. Izgledaćete umorno i starije od svojih godina – rekla je Melisa.

Da bi izgledale vizuelno mlađe, stilistkinja je savetovala ženama starijim od 50 godina da pažljivije biraju boje odeće koju nose. Preporučuje odeću braon boje ali i široke stabilne štikle.

 

Komentari (0)

Loading