Lifestyle

5 grešaka koje mogu pokvariti čak i najskuplji enterijer: Poslednja odaje da ste baš škrti

Na greške koje kvare enterijer ukazuju stručnjaci

5 grešaka koje mogu pokvariti čak i najskuplji enterijer: Poslednja odaje da ste  baš škrti

shutterstock

Poštovanje jednostavnih pravila dizajna pomaže u stvaranju lepog i harmoničnog enterijera koji će biti prijatan svima. Na greške koje kvare enterijer ukazuju stručnjaci.

Pravilna upotreba boja, izbor odgovarajućeg nameštaja, dodataka i dekoracije učiniće vaš boravak kod kuće ugodnim.

Pročitajte: Pet detalja enterijera koje u domu imaju aristokrate - Da i vaša kuća bude kuća visokog ranga

Кažu da enterijer treba da pripada vlasniku, a ne da bude odraz dekoratera. Ali ponekad, u nastojanju da dodaju život i novinu svom domu, ljudi biraju one detalje enterijera koji samo kvare celu sliku.

Identičan namestaj 

Isti nameštaj će učiniti svaki enterijer dosadnim. Sličan ormar, slične komode, sto - sve to samo pojeftinjuje dizajn sobe i "jede" prostor. Ne treba odustati od kompleta iz jedne kolekcije, ali ne preterujte. Možete odabrati set čiji će stil i dizajn izgledati organski u vašoj sobi. Iz takvih kompozicija biće moguće uzeti nekoliko vrsta nameštaja. 

Previše dekorativnih detalja

Izbor zidnih ukrasa takođe nije tako jednostavan kao što se čini na prvi pogled. Dekor iz različitih stilova ili više svetlih detalja samo će preopteretiti vaš enterijer i učiniti ga neurednim. 

Najlakši način je da počnete sa malim kompozicijama ili izaberete jednu veliku koja će se savršeno uklopiti u vaš enterijer.

Čak i nekoliko okvira sa apstraktnim slikama će sobi dodati stil, ali zadržati „vazduh“. Dizajneri savetuju da ih postavljate uzimajući u obzir zlatni presek: kompozicija ne bi trebalo da zauzima više od trećine zida, a idealno rastojanje između okvira je samo 3 do 8 cm. 

100 i 1 jastuk

Dizajneri takođe ne preporučuju preterivanje sa ćebadima, jastucima i tepisima, osim ako ne pokušavate da renovirate dom u orijentalnom stilu.


Da biste osigurali harmoniju u svemu, zapamtite da tekstil ne bi trebalo da zauzima više od petine unutrašnjosti. I ne bi trebalo da sve uskladite od tona do tona. Naprotiv, jastuci i ćebad će vam pomoći da napravite akcente u boji i samo će ukrasiti vaš monoton enterijer. 

Zavese iz devedesetih

Zavese su podjednako važan element vašeg enterijera. Ovo je funkcionalni dodatak koji je odabran tako da odgovara dimenzijama određene sobe, stilu i paleti boja.

Zaboravite na ono što je bilo u modi pre 20 godina. Raznobojne nijanse su prihvatljive. Zavese u skladu sa zidovima su novi trend. Ova tehnika vizuelno dodaje više prostora, posebno ako je stan u svetlim bojama. 

Utičnice

A ako svi gore navedeni saveti ne zahtevaju posebna ulaganja, onda je ova tačka izuzetak. Na kraju krajeva, čak i ako ste uz pomoć nameštaja, dodataka i tekstila napravili najmoderniju sobu na svetu, samo jedna sitnica može sve pokvariti. A govorimo konkretno o jeftinim električnim utičnicama od bele plastike.

Takvi detalji uvek upadnu u oči, pa dizajneri savetuju da ih sakrijete u zidove ili delove nameštaja.

Komentari (0)

Loading