Lifestyle

"Bustujte" stanje organizma, isprobajte ove proverene trikove!

"Bustujte" stanje organizma, isprobajte ove proverene trikove!

Stanje organizma može da se dovede do odličnog stanja, samo ukoliko ste spremni da posvećeno radite na svom zdravlju. Priroda je odličan motor kako bi ste se pokrenuli sa mrtve tačke. Evo šta sve možete da uradite za dobrobit svog zdravlja! 

Stanje organizma možete dovesti do zavidnog nivoa ukoliko  budete primenjivali sledeće savete...

Trezor zdravlja

Sardine u sebi sadrže veliku količinu Omega 3 masnih kiselina, ali to nije jedina dobra vest ako ste ljubitelj ove ribe. Sardine smanjuju apetiti bogate su proteinima, a zbog velike količine kalcijuma, mogu da pomognu u očuvanju zdravlja kostiju - samo 50 g sardine sadrži 217 mg kalcijuma. Dobar su izvor bitamina B12, vitamina D, kalcijuma i selena. Reguliše šećer jer su proteini i zdrave masnoće iz sardine odlična kombinacija koja usporava apsorpciju šećera u krv.

NE PROPUSTITE: Post leči teške bolesti! Obnavlja ceo imuni sistem i regeneriše organizam!

Smrt za nečistu kožu

Ulje čajevca, ili tea tree, odlično se bori protiv bubuljica i akni. Obično se koristi razblaženo, u tom slučaju 3-4 kapi čistog ulja od čajevca pomešajte sa 100 ml vode. Rastvor tupferom nanesite na celo lice ili bilo koju drugu regiju zahvaćenu bubuljicama. Ostavite pola sata da deluje. Možete ga koristiti i stavljajući ga direktno na bubuljice. Ovo je dobar način onda kada hoćete tokom noći da se rešite upaljenih akni i bubuljica.

Zeleni smuti - energetska bomba

Započnite dan s hranjivim smutijem od kivija, jabuke i banane, uz dodatak cimeta i lanenih semenki. Kivi, vitaminsko čudo, pun je antioksidansa, a sadrži više vitamina C nego narandža i drugi citrusi. Odličan je izvor kalijuma, vlakana, vitamina A i E, zbog čega ima mnogo zdravstvenih prednosti - štiti oči, srce, probavu, reguliše pritisak , snižava holesterol...

NE PROPUSTITE:
Recepti za zdrav doručak – Energija za ceo dan, svaki dan!

Najvažnije je da štiti DNK od oksidacijske štete, zbog čega se rizik od nastanka raka znatno smanjuje.

Čarobni žuti prah

Kurkuma, osim kurkumina sadrži niz vitamina i minerala. Odličan je izvor mangana, gvožđa, kalijuma i vitamina B6. Dobra je za zdravlje jetre, štiti od Alchajmerove bolesti i artritisa, sprečava infekcije, smanjuje nivo šećera u krvi, leči kožne bolesti... One koji vode računa liniji obradovaće vest da pomaže u mršavljenju - sprečava taloženje masnog tkiva u telu i zato je sjajan saveznik za sve oone koje žele da izgube suvišne kilograme.

NE PROPUSTITE: Zaboravite na instant rezultate i gladovanje i izaberite dijetu po Vašoj meri!

Popravite stanje organizma - Detoks voda za ravan stomak

Ova kombinacija zdravih namirnica s vodom podstaknuće vaš sistem za varenje, izbaciti toksine iz organizma i pomoći vam pri mršavljenju: u vodu nacedite limun, narežite ga i dodajte vodi, kao i narezani krastavac, a ubacite i nekoliko listova sveže nane. Ova detoks voda ubrzaće vaš metabolizam.

NE PROPUSTITE: Skinite višak kilograma nakon kaloričnih trpeza: Top 4 vežbe koje će sagoreti salo na stomaku (video)

Maske za lice i telo

Nema bolje stvari nego kad s proleća temeljno očistimo kožu od prljavština nataloženih tokom zime. Zelena glina organska je i vrlo delotvorna kao maska. Takođe, vrlo je hranjiva - sadrži magnezijum, kalcijum, mangan, fosfor i cink. Cenjena je za negu kože lica i tela jer deluje kao magnet za toksine i nečistoće iz pora. Zateže, tonira kožu, otklanja odumrle ćelije i smanjuje upalne procese... Napravite sami jednostavnu masku sa samo dva sastojka, gline i vode.

Ako masku stavljate na lice, nemojte je nanositi na celu površinu kože. Ako imate kombinovanu kožu, a koristite glinu koja ima veću moć apsorpcije, nanesite je samo na masnija područja ili na T-zonu, kako ne bi isušila suve obraze. Parcijalno je možete stavljati i na akne kako bi ubrzala proces zaceljivanja ili na otečene podočnjake, da upije višak tečnosti.

Komentari (0)

Loading