Lifestyle

Danas izgleda sjajno, a nekada je imao preko sto kila! Ovo je tajna ishrane Ognjena Amidžića

Dijeta Ognjena Amdižića dva puta je spasila voditelja i to u trenucima kada je imao preko 100 kilograma. Evo u čemu je tajna.

Danas izgleda sjajno, a nekada je imao preko sto kila! Ovo je tajna ishrane Ognjena Amidžića

Luka Šarac

Sa viškom kilograma Ognjen Amidžić prvi put se suočio, kada se pre osamnaest godina drastično ugojio nakon operacije polipa na glasnim žicama, drugi put, kada je njegova supruga Danijela bila u drugom stanju.

— Najviše sam se ugojio kada sam operisao glasne žice, još 2003. godine. Tada sam bio najgojazniji, došao sam do čak 103 kilograma. Zbog zdravstvenog stanja su mi zabranili da pušim, a ja sam tada bio strastveni pušač. Utehu sam tada tražio u hrani, a pored toga sam pio i kortikosteroide, koji su takođe uticali na moj metabolizam - rekao je Ognjen i dodao:

— Nakon te krize posle operacije uspeo sam da skinem kilažu, ali sam se opet vratio na staro kada je moja supruga Danijela bila trudna. Taj period je bio pakao za nas. Ona je bila trudna, kroz sve sam prolazio sa njom, nisam spavao, a imao sam i milion obaveza.

— Kada se porodila, došao je period nespavanja, i tada sam se hranio baš nezdravo. Tada sam zbog loše ishrane i stresa na poslu i kod kuće dobio insulinsku rezistenciju.

Pročitajte: U mladosti su imali turbulentan odnos - Upoznajte Maju, sestru Ognjena Amidžića (FOTO)

Ataimages

Da izgled ipak dovede do savršenstva uspeo je uz pomoć nutricioniste i režima koga se i danas pridržava.

— Video sam da ne mogu da se kontrolišem i da nisam, karakter, pa sam zato otišao kod stručnjaka. Moja nutricionistkinja mi je dala plan ishrane koji i dalje poštujem. Nekad se desi da malo prekršim, ali brzo se vratim na pravi put — otkriva Ognjen i da su slatkiši njegov najveći porok.

Ipak, dijeta Ognjena Amidžića ne bi bila tako uspešna da on ne trenira posvećeno i često.

— Radim sklekove, čučnjeve, istezanje... Planiram da uvedem i kardio trening, ali u teretanu ne želim da ulazim zbog korone. Imam frku od zatvorenih prostorija zbog cele situacije, pa zato ne volim da odlazim u teretanu iako sam to ranije radio - voditelj ističe da je trening važan segment mršavljenja.

Dijeta Ognjena Amidžića - primer dnevnog jelovnika:

Doručak: Palenta sa jogurtom ili pita sa šumskim voćem, ali po specijalnoj recepturi.

Ručak: Sarmice od zelja po posebnoj recepturi i sezonska salata.

Večera: Grilovani šampinjoni i salata, neka sezonska koju imam u kući.

Trik savet: Najbitnije je da razmak između obroka bude četiri sata. Treba razdvajati slatko od slano i ne prejedati se.

 

 

 

Komentari (0)

Loading