Moda

Obožavaćete ga! Model džinsa koji je obeležio jednu epohu!

Obožavaćete ga! Model džinsa koji je obeležio jednu epohu!

story

Modne kuće u svoje kolekcije za proleće/leto 2020. godina objavile su povratak raznih trendova, a među njima i onaj kultuni koji je obeležio celu jednu epohu. U pitanju je legendarni model džinsa - zvoncare. 

Zvoncare poznate i pod nazivom flared jeans su se vratile na modnu scenu i polako opet dobijaju svoje mesto među hit trendovima. Modno osveštene dame tako će nositi krojeve s visokim strukom uz moderne aksesoare pa će ovom hipi modelu udahnuti novi život.

Inače, za sve one koji nisu upućeni, pantalone širokih zvonolikih nogavica prvi su se put pojavile krajem 19. veka u flotama Ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država.

NE PROPUSTITE: Uz ovih 6 saveta vaše farmerke će trajati mnogo duže

Varijanta tih pantalona napravljena od džinsa počela se nositi u 60-im godinama 20. veka, a vrhunac popularnosti doživela je u 70-ima. Gotovo da nema rok i pop zvezda iz tog koje ih nisu nosile, piše zadovoljna.hr. Međutim, kada pomenete zvoncare prva stvar koja mnogima padne na pamet je hipi pokret. Ovaj model bio je jedan od njihovih simbola.

NE PROPUSTITE:
Jelena Karleuša nosi kombinaciju koju će Srpkinje obožavati ovog proleća (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BAHA RANCH WESTERN WEAR (@baharanchwesternwear.com_) on May 24, 2020 at 5:12am PDT

Model džinsa - Najpopularnije biće zvoncare! 

Upravo zato, pošto su asocijacija na "decu cveća", modni dizajneri zvoncare s vremena na vreme uvrste u kolekcije za proleće. To je doba godine kada baš sve oko nas procveta, pa i same modne kolekcije sadrže dosta floralnih motiva.

Haljine cvetnog dezena – modni komad koji će oplemeniti vaš stil i garderober

Sudeći prema kolekcijama modnih brendova ove sezone, najpopularnije će biti zvoncare koje imaju lagani prelaz i umereno se šire. Njih kombinujte s lepršavim bluzama i košuljama ukrašenim printovima raznog cveća ili pamučnom čipkom.

Ovaj model, obožavaju Kejt Midlton i Megan Markl,  Iako njihov stil više naginja ka kaubojskom, džins je u bilo kojoj varijaciji neprolazan.

Svet plus: Pojas na pantalonama nikako ne prekrivajte odećom ako vam je stalo do efekta vitke figure. Bluze i košulje uvucite u pantalone ili pak nosite crop topove! Za efekat "dugih nogu" bi trebalo sasvim da prikrivate visoke potpetice. Na taj način noge izgledaju ekstradugačko!

NE PROPUSTITE:
Sa bebom u naručju i u skini džinsu: Mesec i po dana nakon porođaja Mia izgleda neodoljivo (foto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcelina (@marcelies) on Apr 24, 2018 at 8:42am PDT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BAHA RANCH WESTERN WEAR (@baharanchwesternwear.com_) on Oct 23, 2019 at 9:24am PDT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prêt à Porter (@pretaportersthlm) on Dec 18, 2019 at 7:50am PST

Komentari (0)

Loading