Moda

Novogodišnja žurka kod kuće: Super saveti za odabir udobne pidžame

Pravilan odabir udobne pidžame umnogome može uticati na vašu psihu i zdravlje. Osim toga idelana je za kućne provode, budući da trenutno ne možemo nigde. Novogodišnja žurka može da bude sjajna ukoliko za sebe odaberete jedan sjajan komplet. Ispratite savete u nastavku...

Novogodišnja žurka kod kuće: Super saveti za odabir udobne pidžame

Photo: g-stockstudio / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

Stanje celokupnog organizma izuzetno je važno za naše psihofizičko zdravlje pa je zbog toga veoma važno posvetiti mu kompletnu pažnju. Osim zdrave ishrane, treninga i nege, neophodno je i da vašem telu od spolja pružite adekvatan ugođaj. Za to su zaduženi saveti koji će vam pomoći u odabiru kvalitetne pidžame  kojoj ćete moći provesti nezaboravno novogodišnje veče...

Evo šta bi trebalo da znate...

Specijaliteti za kućne žurke koje će obožavati celo društvo

Photo: g-stockstudio / iStock / Getty Images Plus via Getty Images

 

Novogodišnja žurka kod kuće - Udobnost kao imperativ

Ukoliko ste mislili da pidžama nema veliki uticaj na san, prevarili ste se. Njena udobnost i mekoća šalje jasan impuls da je vaše telo skroz opušteno, pa je onaj prvi san u koji tonete dok se vaše telo rešava nakupljenog stresa lepši i slađi. Budući da je ovaj komad odeće nepravedno obezvređen i da ljudi danas mahom spavaju u dotrajalim stvarima, spremni smo da vas u potpunosti vratimo staroj navici spavanja.

Prva i osnovna stavka svakako je obratiti pažnju na materijal. Pri samoj kupovini mnogi će vas savetovati da je najbolje da se okrenete pamuku, koji od pamtiveka postoji na našem tržištu. Osim toga što je najzdraviji, budući da ga biramo i za donji veš, lagan je i ne stvara osećaj nelagode. U njemu se ne znojite, a i sklon je lakom održavanju.

Vog je proglasio najbolje odevene dame 2020. godine, da li ste iznenađeni?

Photo by cottonbro from Pexels

 

Osim toga, pamučne pidžame izuzetno su pristupačne, te za malo novca možete kupiti jednu izuzetnu u kojoj ćete obožavati da spavate. Vreme je kada moramo da obratimo pažnju i na novčanik, pa je štednja „kvalitetno za manje para” uvek dobrodošla.

Ukoliko nemate poteškoća u finansijama, pored pamuka postoje i oni skuplji materijali koji vam takođe mogu stvoriti osećaj zadovoljstva. Jedan od njih je svakako svila koja je poprilično skupa, ali stvara isti efekat. Ona se češće bira za vreme letnjeg perioda jer je lagana i pruža veliki nivo udobnosti. Međutim, osim toga što je izuzetno prijatna, teška je za održavanje, ali bez obzira na to u njoj ćete se osećati posebno.

Tamara Paunović za "Story" otkrila tajnu svoje mladolikosti i vitalnosti

Photo by cottonbro from Pexels

 

Ukoliko vam je to sve previše „strogo” uvek se možete odlučiti za svilenu spavaćicu ili laganiju haljinu koja podseća na nju. Motivi su razni - od šarenih aolikacija, preko šljokica pa do onih umerenijih varijanti. 

Međutim, ono što vas svakako najviše zanima je odabir pidžame tokom zimskog perioda. Kako istovremeno kupiti kvalitetno, jeftino, a da pritom pruža osećaj udubnosti i topline?

Odgovor je  - flanel! 

Ova tkanina takođe je veoma zastupljena kod nas, a dobija se preradom pamuka i vune. Omiljena je za kreiranje košulja i flanelskih ćebadi, ali je isto tako veoma zastupljena u šivenju omiljene odeće za spavanje. Flanelske pidžame idealne za zimski period jer ovaj materijal pruža dosta toplote.

Komentari (0)

Loading