Moda

Zabranjena boja garderobe za Novu godinu, veruje se da donosi nesreću

Boja koja se ne nosi za Novu godinu mnogima je omiljena

Zabranjena boja garderobe za Novu godinu, veruje se da donosi nesreću

shutterstock

Najmagičnija noć u godini je već na pragu, što znači da nam je ostalo jako malo vremena da odaberemo  garderobu koju ćemo poneti. Boja koja se ne nosi za Novu godinu mnogima je omiljena, a navodno, donosi lošu sreću.

Da li ste znali da svoju idealnu odeću za Novu godinu treba da izaberete ne samo na osnovu svog modnog ukusa, već i u odnosu na astrologiju.

Pročitajte:Zaboravite na crnu, sivu i bež, haljina voditeljke je u boji sezone: U njoj je lako biti u centru pažnje, a ostavlja utisak otmenosti

 Po istočnom kalendaru Zeleni drveni zmaj biće simbol nastupajuće godine.  Zmaj je mitska i teška životinja, ali astrolozi kažu da je Zmaj i simbol sreće i da donosi prosperitet.

Savetuje se da izbegavamo dve boje na dočeku godine Zmaja.

Žuta

Prilično je čudno videti ovu svetlu, blistavu nijansu na „crnoj listi“.

Da li ste znali da je ova boja povezana sa moći u Кini od davnina? Shodno tome, ranije su mogli da je nose samo predstavnici carske porodice. Ipak, veruje se da je ne treba nositi u novogodišnjoj noći. Naravno, mnogi misle da su ovo samo praznoverja, pa ukoliko ste fan žute boje zanemarite ove savete.

Bela

Savet je da ne nosite belu boju u novogodišnjoj noći jer se prema tradiciji Kine ova boja odnosi na žalost. Dok se u mnogim zemljama smatra simbolom čistote i slavlja, u zemlji Zmaja asocira na tugu.

 

Komentari (0)

Loading