Promo

Evo odgovora na sve što ste se ikada pitali o pametnim telefonima

28/07/2020

Evo odgovora na sve što ste se ikada pitali o pametnim telefonima

story

Čak iako niste pasionirani ljubitelj tehnologije, verovatno ste se nebrojeno puta našli u društvu fanatika kada su u pitanju kompjuteri, konzole, mobilni telefoni, televizori i ostale spravice. Možda ne razumete šta znači broj FPS-a ili frekvencija procesora, ali je dobro imati na umu da te i druge komponente moraju biti na mestu kako bi vaš uređaj funkcionisao neometano. Pored dobrih performansi, važno je da vaš pametni telefon ima dobru kameru i ekran vrhunskog kvaliteta, za prikazivanje vrednih uspomena i fotografija za Instagram. Međutim, ono bez čega nijedan moderan korisnik ne može su Google aplikacije, dostupne na Samsung telefonima, koje funkcionišu besprekorno zahvaljujući brzim komponentama, čineći svakodnevni život lakšim.

Besplatne Google aplikacije bez kojih se ne može

Iako ih većinom koristimo za komunikaciju i zabavu, pametni telefoni su osmišljeni kako bi omogućili daleko više od toga. Google je upravo zato stavio na raspolaganje brojne aplikacije koje možete besplatno skinuti i pojednostaviti sebi život u raznim svakodnevnim situacijama.

Često se desi da morate hitno da obavite nešto na svom telefonu, ali niste u mogućnosti da kucate. U takvim situacijama će vas odmeniti Google Assistant. Reč je o aplikaciji koja će prepoznati vašu glasovnu naredbu i ispuniti zadatke koje tražite – od obavljanja poziva i slanja poruka, preko puštanja muzike, traženja smernica i snalaženja u prostoru, do dobijanja informacija o vremenskoj prognozi i odgovora na pitanja koja vas zanimaju.

Pametni telefon kao odgovor na nepredvidive izazove

Usled nepredviđenih okolnosti, život se danas gotovo u potpunosti preselio na online platforme, te za važne sastanke ne sme postojati kompromis. Zato je tu Google Duo, koji  osigurava komunikaciju putem video poziva najvišeg kvaliteta.

Bez obzira na situaciju, svet ipak nije stao, pa tako nismo ni mi. Kada ste u pokretu, Google Maps je već dobro poznat prijatelj. Ova aplikacija uvek ima odgovor na pitanje kako stići do željene destinacije, koliko je udaljena i koliko će vam vremena trebati do cilja, u zavisnosti od toga da li idete peške, javnim prevozom ili kolima. Takođe, ako niste baš najbolje upoznati sa gradskom mrežom javnog prevoza, Google Maps uvek ima spremne precizno navedene linije autobusa ili tramvaja.

Google Maps posebno dolazi do izražaja tokom vožnje, što je jedan od razloga zbog kog ima najveću armiju korisnika. Pogrešna skretanja i slepe ulice vam nikada neće zadavati glavobolje, jer Google Maps automatski prilagođava rutu vašem trenutnom položaju i nudi najbrže alternative, tako da vas ništa ne može zaustaviti da brzo i bezbrižno stignete na svoje odredište. Takođe, tu je i Google Streetview koji pruža stvarni prikaz bilo koje lokacije.

Učinite svoju vožnju još opuštenijom uz omiljene melodije sa aplikacije YouTube Music. Ova aplikacija vam omogućuje uživanje u zvuku bez potrebe za reprodukovanjem čitavog videa. Međutim, kada ne vozite i želite da uživate u kompletnom audio-vizuelnom iskustvu, YouTube Premium vam nudi najveću bazu video zapisa.

Da li je skidanje aplikacija sigurno za moj uređaj i podatke?

Lična sigurnost je prioritet u svakom trenutku, a vaši mobilni uređaji i lični podaci biće zaštićeni od svih virusa i hakerskih napada zahvaljujući Google Play Protect. Ova aplikacija kontinuirano proverava vaš uređaj kako biste uvek imali najnoviji operativni i sigurnosni sistem, kao i najsvežije verzije omiljenih aplikacija. Ako ste sa druge strane skloni istraživanju novih aplikacija, sada ih možete bezbrižno skidati na svoj telefon jer Google Play Protect svakodnevno skenira i verifikuje preko 100 milijardi aplikacija, istovremeno vas čuvajući od rizičnih stranica dok surfujete internetom. Zahvaljujući najvišem nivou zaštite, možete imati puno poverenje u aplikaciju Google Pay, koja je povezana sa lokalnim bankama i nudi mogućnosti elektronskog plaćanja.

Google Play Protect takođe nudi opciju „Pronađi moj uređaj“, koja omogućuje pronalaženje telefona jednostavnom prijavom na Google profil sa drugog uređaja. Osim toga, možete i zaključati svoj telefon kako biste zaštitili svoje lične podatke, uz poruku na ekranu, kako bi osoba koja pronađe uređaj mogla da vas kontaktira.

Neka Galaxy isplanira odmor po vašoj meri

Držanje koraka sa modernim načinom života između ostalog podrazumeva konstantno organizovanje informacija, planova, rokova i datuma. Google Keep je vaš lični organizator, uz čiju pomoć možete brzo zabeležiti sve što vam je na umu, a on će vas kasnije podsetiti kada za to bude vreme. Planiranje godišnjeg odmora nikada nije bilo lakše. Naravno, šta je putovanje ako nemate i fenomenalne fotografije da to i dokažete, te je dobra kamera na telefonu obavezna. Pored kamere, bitno je imati i dobar alat za obrađivanje fotografija za Instagram i Facebook, a naša preporuka je aplikacija Snapseed.

Pametni telefon na kom sadržaj traje duže

Sigurno ste barem jednom bili u situaciji kada niste mogli nešto da skinete zbog pretrpane memorije na telefonu. Kao i većina ljudi, tada ste verovatno pristupili brisanju starih fotografija ili muzike koju više ne slušate. Srećom, i za taj problem postoji rešenje u obliku Google Drive platforme sa kojom možete povezati svoj Galaxy S, Galaxy Note ili Galaxy A pametni telefon i uživati u mnogo većoj memoriji i prostoru za skladištenje omiljenih sadržaja.

 

Komentari (0)

Loading