Promo

Frikom knedle sa višnjama i hrono pogačice

17/10/2017

Frikom knedle sa višnjama i hrono pogačice

story

Napunite se energijom od ranog jutra

Odavno se zna da je doručak najvažniji obrok tokom dana, jer nam on pokreće organizam i određuje šta i kako ćemo jesti u toku dana. Dokazano je da ljudi koji redovno doručkuju brže gube kilograme od onih koji preskaču ovaj obrok i imaju znatno više energije tokom dana.

Jutro je temelj i osnova dana, vreme kada treba poštovati male rituale i priremiti se kako valja za još jedan radni dan.

Postoji recept za uspešan početak dana. Uključite rernu, uzmite Frikomove Hrono pogačice - brzo smrznuti proizvod od testa, od mešavine brašna spelte, heljde i raži sa dodatkom semenki suncokreta i susama i celih zrna raži i heljde. U prethodno zagrejanu pećnicu na 220 stepeni stavite smrznute pločice, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta.

Dan započnite sa mirisnim i ukusnim Hrono pogačicama, koje za doručak možete da kombinujete uz razne namaze, od humusa, avokada ili možda uz namaz od ljute paprike i susama. Od pogačica možete da napravite ukusan sendvič sa pršutom i sirom, ili sa lososom, mirđijom i krastavcem. Hrono pogačice možete da “smažete” samo sa jogurtom, ili da naparavite bogat doručak uz jaja sa origanom, domaći ajvar i puter sa mirođijom.

Kako su nastale knedle sa višnjama

Najjednostavniji odgovor na pitanje kako su nastale knedle sa višnjama je – iz ljubavi.

Da li nekada, dok šetate gradom osetite mirise koje vas podsećaju na detinjstvo i bakinu kuhinju u kojoj je samo za vas spremala ukusne knedle? Omiljeni mirisi nas mogu vratiti u prošlost i navesti da poželimo da ponovo oživimo taj ukus.

Jedan od omiljenih slatkiša, koji nas podseća na detinjstvo su mirisne i ukusne knedle. Ukusi detinjstva nas mogu navesti da se odlučimo da i sami napravimo knedle, ali šta ako se dogodi da omiljeni kolač ne bude ni nalik onom kakvog ga se sećate.

Zato su tu Frikomove knedle sa bogatim nadevom od višanja koje su nepogrešiv izbor u čijem ćete ukusu i mirisu sigurno uživati kao u domaćim knedlama. Priprema je veoma laka i jednostavna.

Ova sočna poslastica je odličan desert ili međuobrok, a gotove su za samo nekoliko minuta pripreme.

Uz Frikomove knedle, ukus detinjstva vam je samo nekoliko minuta daleko. Uživajte!