Lifestyle

ZU Apoteka Lilly drogerie uvele izdavanje lekova na e-recept: Od danas hronični bolesnici lakše do svoje terapije

ZU Apoteka Lilly drogerie uvele izdavanje lekova na e-recept: Od danas hronični bolesnici lakše do svoje terapije

ZU Apoteka Lilly drogerie uključena je u pilot projekat Ministarstva zdravlja Republike Srbije, koji hroničnim bolesnicima omogućavada elektronskim putem dobiju recept za propisanu terapiju za maksimalno šest meseci.

- Ponosni smo što smo deo ovako velikog projekta koji će olakšati dostupnost lekova pacijentima sa hroničnim oboljenjima. Time ćemo stvoriti više vremena za posvećenu farmaceutsku uslugu i rad sa pacijentima, što vodi ka efikasnijoj primeni terapije - istakla je Tatjana Šipetić, član Upravnog odbora ZU Apoteka Lilly drogerie i dodala:

- Lekovi se mogu podizati u svim objektima ZU Apoteka Lilly drogerie, bez obzira na to gde ste prvi put podigli lek putem e-recepta.

Zahvaljujući novom programu koji automatski pokreće pretragu elektronskih recepata skeniranjem barkoda sa zdravstvene knjižice, pacijenti će imati mogućnost da na veoma brz i jednostavan način dobiju od farmaceuta propisanu terapiju.

Elektronski recepti od danas su dostupni u Domovima zdravlja u beogradskim opštinama Savski venac, Stari grad, Palilula, Vračar, Zvezdara, Voždovac, Zemun, Novi Beograd, Čukarica i Rakovica, a podizanje lekova u svim objektima ZU Apoteka Lilly drogerie, koje su već obeležene posebnim nalepnicama.