Lifestyle

Eucerin® AtopiControl nega: Olakšanje za atopičnu kožu odraslih i dece

Veza između zdravlja kože i zadovoljstva sobom je neosporna. Ako naša koža ima probleme, imamo ih i mi. Suva i ispucala koža, tamne fleke, akne…sve ove neželjene promene na koži direktno utiču na našu svakodnevicu i samopouzdanje, a time i na opšti kvalitet života.

Eucerin® AtopiControl nega:  Olakšanje za atopičnu kožu odraslih i dece

Situacija se dodatno komplikuje kada koža pokazuje simptome oboljenja poput atopijskog dermatitisa. Crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab, najčešći su simptomi atopijski suve kože. U takozvanim akutnim, upalnim fazama ovi simptomi se pogoršavaju. Taj zatvoreni krug karakterističan za atopijski dermatitis - svrab i bol koji se češanjem inteziviraju i otvaraju put dodatnim infekcijama - uznemirujući je i neprijatan, posebno za decu.

- Kada iz porodilišta kući donesete zdravo dete to je velika radost. Ne slutite da sve to može da padne u vodu zbog neprospavanih noći i nemoći da pomognete svom detetu. Džonatan se nalazio u začaranom krugu atopijskog dermatitisa, koža ga je svrbela, neprestano se češao, a zbog toga su nastajale rane koje su ga bolele - kaže 29-godišnja Anđelika, majka 11-mesečnog dečaka i s olakšanjem priznaje da zahvaljujući Eucerin®AtopiControl preparatima ponovo može da uživa u tome što je mama.

U tretmanu atopijski suve kože veoma je važno obratiti se lekaru, a deleći svoje uverenje o moći nege da promeni život, Anđelika želi da pomogne mnogobrojnim osobama, a posebno roditeljima, koje se bore sa problemom atropijskog dermatitisa. Dermatolozi ukazuju da medicinska terapija atopijskog dermatitisa mora biti praćena i higijenom i negom kože emolijensima, koji nadoknađuju vlažnost i lipide, a Ađelika potvrđuje da je takvom negom atopičnoj koži moguće obezbediti olakšanje i produžiti takozvane neaktivne faze.

Saradnja dermatologa i farmaceuta u pronalaženju najefikasnijih formulacija za negu kože ugrađena je u same temelje kompanije Beiersdorf, koja stoji iza brenda Eucerin®. Osim saradnje sa dermatolozima i farmaceutima i kliničkih ispitivanja svih svojih preparata, tokom 120 godina tradicije i inovacija, Eucerin® veliku pažnju posvećuje mišljenju korisnika, budućih i onih koji to već jesu. U fokusu tih ispitivanja je pitanje podnošljivosti i efikasnosti preparata. Cilj ovih ispitivanja je da se dobije klinička i dermatološka, ali i potvrda od korisnika, da je poboljšanje stanja njihove kože očigledno i da se njihov život zahvaljujući Eucerin® nezi promenio na bolje.

Za Eucerin®AtopiControl liniju dermokozmetičkih preparata za negu suve kože sklone iritaciji, kao i atopične kože tokom neaktivnih faza i upalnih stanja, klinički je i dermatološki dokazano da ublažava crvenilo, ljuspanje, zategnutost i svrab kože i u 90 odsto slučajeva poboljšava kvalitet života ljudi sa atopijskim dermatitisom.

 

 

 

Promo Eucerin

 

Ova linija obuhvata sve preparate neophodne za higijenu i negu atopične kože: ulje za kupanje, losion za telo, kreme za lice i ruke i kremu za akutnu negu. Za svakodnevnu negu atopične kože, veoma je važan Eucerin® AtopiControl Balsam za telo, jer je lagane, nelepljive, teksture i brzo se upija, te je veoma pogodan za svakodnevnu upotrebu, a istovremeno atopičnoj koži pruža svu neophodnu negu i zaštitu. Formulacija ovog preparata sadrži likokalkon A, ceramide i shea buter, koji je izvor dubinske hidratacije.

 

Svojevrsni SOS preparat za osobe sa atopijskim dermatitisom, a posebno za decu, je Eucerin®AtopiControl Sprej protiv svraba koji sadrži jedinstvenu kombinaciju sastojaka koji brzo i efikasno hlade i umiruju kožu i zahvaljujući tome klinički dokazano ublažava svrab u roku od 60 sekundi, sa dugotrajnim efektima olakšanja do šest sati. Formulacija ovog brzodelujućeg preparata sadrži SymSitive®, inovativni aktivni sastojak koji smanjuje osetljivost, pojačanu reaktivnost kože i osećaj vreline, kao i mentoksipropandiol (MPD), koji pospešuje osećaj hlađenja. Pored toga, polidaktanol u formulaciji ovog preparata deluje kao lokalni anestetik efikasno smanjujući svrab, dok likokalkon A, deluje protivupalno.

Da bi se smanjio rizik od iritacije i alergija, u ovom preparatu, kao i celoj Eucerin®AtopiControl liniji, nisu korišćene veštačke boje, mirisi i konzervansi, što ih čini bezbednim za upotrebu kod dece i beba starijih od tri meseca, kod kojih upalne faze atopijskog dermatitis donose niz neprospavanih noći.

Adekvatan medicinski tretman i nega preparatima iz Eucerin®AtopiControl linije donose olakšanje, ali je u slučaju atopijski suve kože kod dece ponekad neophodno „kupiti vreme“ dok preparati deluju. Roditeljima u tome pomaže oživljeni lik plišanog zabavljača – majmuna Antona, koji za roditelje ima korisne savete, a za decu zanimljive priče koje će im okupirati pažnju. Više na www.eucerin.rs/specials/atopicontrol

Promo Eucerin

 

 

Komentari (0)

Loading