Lifestyle

PODRŠKA NIS-A ZAJEDNICI: Solidarni u krizi

Mudri ljudi koriste izazovna vremena kako bi iz njih izvukli pouke za budućnost. Pandemija COVID-19 donela nam je brojne neočekivane događaje iz kojih je postalo jasno da kroz krize lakše prolaze snažne i jedinstvene zajednice.

PODRŠKA NIS-A ZAJEDNICI: Solidarni u krizi

Zbog toga je jedan od osnovnih ciljeva društveno odgovornog poslovanja NIS-a doprinos unapređenju kvaliteta života građana Srbije. Na razvoju zajednice NIS je predano radio i u 2020. godini.

Promo NIS

 

Najviše energije kompanija je uložila u podršku zdravstvenom i obrazovnom sistemu koji su se suočili sa brojnim izazovima usled epidemije korona virusa. Tako je NIS u saradnji sa UNICEF-om poklonio 56 kiseoničkih protokomera bolnicama u Srbiji. Takođe, zdravstvenim ustanovama je donirano 500 kompleta hirurških uniformi, 14 vozila za potrebe sanitetskih i patronažnih službi, kao i 60.000 litara pijaće vode „Jazak“.

Promo NIS

 

Takođe, zdravstvenim ustanovama je donirano 500 kompleta hirurških uniformi, 14 vozila za potrebe sanitetskih i patronažnih službi, kao i 60.000 litara pijaće vode „Jazak“.

Kada je reč o obrazovnom sistemu, godina za nama pokazala je opravdanost odluke NIS-a da investira 114,5 miliona dinara u digitalizaciju nastavnog procesa i unapređenje bezbednosti u školama širom Srbije. Na ovaj način povećana je bezbednost i unapređena IT oprema za više od 45.000 učenika u 40 osnovnih i srednjih škola.

Promo NIS

 

U NIS-u navode da je to samo mali deo napora kompanije da doprinese jačanju zajednice, ali i ostvarenju globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija. Sve aktivnosti kompanije na ovom polju navedene su u nedavno objavljenom verifikovanom Izveštaju o održivom razvoju na sajtu NIS-a. Za ovu kompaniju će podrška zajednici ostati prioritet, jer se na taj način zajednički gradi bolja budućnost za sve.

Komentari (0)

Loading