Promo

„Hide and seek“ u Galeriji

Izložba „Hide and seek“ umetnice Jelene Đurić biće otvorena u ponedeljak, 21. juna u 19 sati u prostoru BW EXPERIENCE na drugom spratu tržnog centra Galerija.

„Hide and seek“ u Galeriji

Promo

Jelena Đurić magistrirala je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2005. godine, u klasi profesora Milana Blanuše. Njeni radovi nalaze se u kolekcijama Galerije Matice srpske, Filipa Morisa, kao i u mnogobrojnim privatnim kolekcijama.

Promo

 

Na našoj i međunarodnoj likovnoj sceni aktivna je od 2001. godine, gde postaje prepoznatljiva kao jedan od najperspektivnijih autora iz regiona. Izlagala je na mnogobrojnim samostalnim i kolektivniim  izložbama.

Promo

 

„Trudeći se da ne budem samo običan svedok aktuelnih životnih i umetničkih zbivanja, nastojim da svojom umetnošću učestvujem u kreiranju vlastitog socijalnog i kulturnog okruženja, da pronađem osećanje izgubljenog i nađenog vremena“, navodi Jelena Đurić.

Promo

 

Kao odabrani učesnik međunarodnog susreta umetnika boravila je u Španiji, Austriji, Švajcarskoj, kao i u Mađarskoj na Internacionalnom sajmu umetnosti u Budimpešti. Dobitnik je treće nagrade Global Art Festivala, druge otkupne nagrade “NAF” Filip Moris i nagrade “Palete mladih”. Član je ULUV-a  i ULUS-a. 
Izložba se organizuje u okviru programa Umetničke inicijative BW KvArt i biće otvorena do 2. juna 2021. godine.

 

Komentari (0)

Loading