Lifestyle

11.11. GLOBALNI ONLINE SHOPING I U SRBIJI

Sutra je 11.11. omiljeni datum za sve ljubitelje online shoppinga.

11.11. GLOBALNI ONLINE SHOPING I U SRBIJI

Sutra je 11.11 i nije iznenađenje što neke od najvećih platformi za e-trgovinu ulažu veliki napor da tog dana privuku što više kupaca. 

Kada se pomene termin shopping događaj, prvo što većini ljudi padne na pamet su termini kao što su Black Friday ili Cyber Monday. Da, u pitanju je mesec novembar, ali drugi datum. Ovog puta je to 11. Novembar, koji je ujedno i najveći online shopping događaj u svetu.

Promo

 

Priča iza ovog datuma

Najveći online praznik kupovine u stvari nije počeo kao shopping događaj. Naprotiv, sve je počelo kao dan proslave samca, zahvaljujući grupi studenata muškog pola na kineskom univerzitetu Nanjing 1993. godine, koji su želeli da tog datuma proslave svoju sentimentalnu slobodu, i da biti sam i nije tako loše te da to treba adekvatno proslaviti.  

Odabrali su 11. novembar kao dan koji će simbolično reprezentovati situaciju u kojoj se nalaze, odnosno 11.11. predstavlja njih 4 singl studenta, koji nemaju sreće u ljubavi. I tako je ovaj datum uspostavljen kao “dan samca”. 

Zbog čega je 11.11 poseban online shopping event 

Od 2009-te godine kada ga je svetski poznati online portal Alibaba preuzeo i dao mu novo značenje, taj datum je postao poznat kao Global Shopping Festival, odnosno najveći događaj u istoriji maloprodaje u svetu. Ovaj kulturološki fenomen je nakon ukrštanja sa društvenim mrežama, onlajn prodajom i dobio komercijalan izraz suprotan Danu Zaljubljenih – Kupi Sam Sebi Poklon.

11.11 online popusti u Srbiji

U Srbiji je ovaj jednodnevni online praznik prvi komercijalno predstavio i promovisao premium multibrend lanac The Spot 

Promo

 

I ove godine, Đak Sport i The Spot, spremil su za vas masovne extra popuste za online kupovinu i to u trajanju ne samo 1 dan, nego čak 5 dana, jer je ovaj online praznik je dobar podsetnik da se nekad treba okrenuti i posvetiti sebi!

Zato, obradujete sebe komadima odlične sportske odeće, obuće, sprava i dodataka, po specijalnim popustima, ne morate da izlazite iz svog doma, kancelarije, fotelje, već obavezno posetite ove sajtove i uživajte u jedinstvenoj shopping avanturi.

Uživaj u kupovini i pokreni svoju energiju! 

 

Komentari (0)

Loading