Lifestyle

Zašto Femisan A?

Zašto Femisan A?

Zašto Femisan A?

Od prve menstruacije do menopauze traje reproduktivni život žene tokom kog se hormoni smenjuju u uigranom ritmu, omogućavajući svakog meseca ovulaciju, potencijalnu trudnoću ili menstrualno krvarenje. Jedan takav ciklus traje oko 28 dana i ne bi trebalo da ometa ženu u normalnom funkcionisanju. Nažalost, danas smo okružene hormonskim disruptorima – hemikalijama u spoljnoj sredini i aditivima u hrani koji nam drastično narušavaju rad hormona. Posledica toga su ne samo bolnije menstruacije, njihovo kašnjenje ili izostanak i prenaglašeni pred-menstrualni sindrom, već i mnogo ozbiljniji poremećaji: ciste na jajnicima, sindrom policističnih jajnika (PCOS), miomi na materici, endometrioza i neplodnost.

Promo

 

Kada žene požele da se ostvare kao majke, često se suočavaju sa surovom činjenicom da taj put neće biti lak. Usled sve češće pojave anovulatornih ciklusa ili nekvalitetne ovulacije, neprohodnosti jajovoda, nedovoljne debljine endometrijuma, oplodnja je nemoguća, otežana, ili ako do trudnoće dođe, teško održiva. Hormonski disbalans sa sobom nosi ne samo reproduktivne tegobe, već se odražava na čitav organizam, naročito na endokrini sistem i metabolizam, pa kod težih poremećaja, kao što je PCOS, može izazvati i metabolički sindrom, dijabetes tipa 2 i kardiovaskularna oboljenja. On se vidi i spolja, jer ga često prate gojaznost i hormonske akne.

Promo

 

Lekovite biljke su od pamtiveka pomagale ženama kod menstrualnih tegoba, a brojna moderna klinička istraživanja dokazala su njihovu izuzetnu efikasnost. Biljke poput virka, hajdučke trave, rusomače, nevena, crvenog zdravca, semena peršuna imaju niz blagotvornih dejstava: one toniziraju reproduktivne organe, pospešuju ovulaciju i jačaju matericu, imaju adstringento dejstvo – skupljaju krvne sudove pa sprečavaju preobilno krvarenje, ali i emenagogno – stimulišu normalan menstrualni protok, odlični su spazmolitici pa pomažu kod bolnih menstruacija i grčeva, a diuretskim dejstvom ne dozvoljavaju prekomerno zadržavanje tečnosti u organizmu koje je karakteristično za PMS.

Sve ove biljke danas su u najiskoristljivijem obliku i razmeri deo modernog preparata Femisan A kapi i kapsula, najboljeg prijatelja moderne žene.

Komentari (0)

Loading