Lifestyle

Pariz ti šapuće svoju noćnu tajnu

Pariz ti šapuće svoju noćnu tajnu

Lepota. Umetnost. Kozmetika. Moda. Šarm. Provod. Strast.

Ima toga još mnogo, ali je za početak dovoljno da opišemo u par reči taj grad na obali Sene. Vekovi za nama, istorija koja je pisala njegove stranice, klesala je ovaj grad na svojstven način.

Neki se rado sećaju pogleda sa Ajfel tornja, a neki brižno čuvaju novac da ponovo prošetaju Jelisejskim poljima, ili počaste sebe čuvenim francuskim slatkišima u poslastičarnicama na Monmartru. Sigurni smo, ima među nama i onih koji sanjaju da dožive ili ponove boemske trenutke koje ovaj grad krije u svojim četvrtima.

Grad ljubavi, kako ga mnogi nazivaju, menjao se godinama od klasičnih salona u XIX veku, do noćnih klubova u ranim godinama XX veka, kada je gotovo 40-ak takvih mesta krasilo Monmartr.

Godine 1869. osnovan je jedan od prvih kabarea, Folies Bergere. Dovoljno skup da samo viši stalež može sebi da ga priušti. Već 1881. godine osnovan je La Chat Noir. A 6.oktobra 1889.godine Parizom je odjeknula vest da crvena vetrenjača počinje da krasi novo mesto u gradu – čuveni Moulin Rouge, novo mesto gde će se opuštati francuska buržoazija.

Louise Weber beše čuvena senzibilna umetnica koja je plesala oko stolova ispijajući pića, a svojim dugim nogama obarala šešire prisutnih muškaraca. Šarmantna i svoja, baš kakva je i kultura noćnog života Pariza.

Prekretnica u noćnom životu Pariza zapravo je bila Prvi svetski rat. Već 1933. godine, država počinje da uređuje pariski noćni život, i on polako poprima određenu dozu strogoće. Uvodi zakon gde samo jedan mali deo umetnika mogu biti stranci. Američki jazz i njegovi umetnici polako bivaju uklonjeni iz francuskog noćnog miljea, a sada ponovo domaćini zauzimaju scenu. Međutim, ubrzo po ukidanju zakona o zabrani nastupa stranaca, Afro-Amerikanci zajedno sa Kubancima oformili su novu viziju noćnog života Pariza.

Iako se nakon 1970. godine pojavljuju prve diskoteke, kabarei su uspeli da povrate i sačuvaju svoju popularnost. Jer oni su nešto sasvim drugo i neponovljivo.
Nisu pariski noćni klubovi samo pozornica za prikazivanje zavodljivih potpetica. Oni su mnogo više od toga. Oni su mesto gde Parižani mogu da se opuste od strogih viktorijanskih društvenih pravila. Veče u Parizu je život i avantura.  Francuski noćni klubovi skriveni od očiju mnogih prolaznika, zabačeni u pariskim popločanim ulicama zapravo su priča za sebe. Zabava, flert, ples, beg od stvarnosti su mnogo više od jedne noći užitka.

I dan danas, odlazak u kabare ili neki od pariskih noćnih klubova, predstavlja kult. Istina, prvi kabare je bio samo mesto gde se moglo popiti piće i malo opustiti od svakodnevice, ali već početkom XX veka, on poprima jednu novi dimenziju u kojoj se uz opuštajuće piće mogla poručiti i večerica. Ipak, taj trenutak hrane i sada pada u senku.

A kako i ne bi?

Duge noge, Plumetis (tačkasti neodoljivi dezen) zavodljive čarape, sexy zavodljivi korseti ispod kojih se naziru obline kao čuveni seksipil svake dame. Ne, one nisu samo plesačice. One su istinske zavodnice i umetnice.

Dok u Moulin Rouge kabareu ispijamo hladan šampanjac, mislima i telom teče jedna potpuno nova energija. Gotovo da svaka žena poželi da bude Ona – umetnica koja svoju strast, energiju, seksipil , zavodljivost krije u svojim pokretima i glasu. Nikada vulgarna, a uvek poželjna.

A muškarci? Postaju njeni robovi, želeći da joj se predaju, pa makar i u svojim mislima. One su magija koja zavodi sva njihova čula i čine da zaborave na sve. Dok pod reflektorima koji obasjavaju njene obline koje su dovoljno skrivene da požele da ih otkriju, a dovoljno otkrivene da ih potpuno zaludi, oni su sa njom, sada i ovde. Bez obzira na sve.

Nekada, ne zameraju im žene. Žele da i one postanu kao one. Da probude u sebi sve ono što su možda skrivale i potiskivale. Da oslobode svoje strasti i požudu. Žele da postanu Plumetis zavodnice.

A zašto samo jedno veče biti zvezda kabarea? Zašto čekati noć?

Prodigieux dama započinje svoju priču odmah. Ona je uvek u Parizu, ma gde bila. Ona uzima stvari u svoje ruke. Ne čeka da joj partner priđe. Ona poziva njega. Ne rečima. Samo mirisom i dodirom. Dok se njenim telom nižu jedna za drugom kapi Huile Prodigieuse Plumetis Čarobnog suvog ulja, njegove oči su uprte u nju baš poput reflektora iz Moulin Rouge. Nije joj potreban korset, niti zavodljivi veš i visoke potpetice. Dovoljan joj je On, Huile Prodigieuse Plumetis, da je učini da postane ono o čemu je sanjala Ona.

A ostvari sve one snove i maštanja koja je krio On, njen partner.

Čarobno zadovoljstvo senzualnosti u sexy zavodljivom pakovanju

Jedinstveno prirodno biljno ulje

Bazirano na prirodnoj osnovi (98.1% sastojaka prirodnog porekla) Huile Prodigieuse® je jedinstvena mešavina 7 dragocenih biljnih ulja (ulje argana, Tsubaki, ulje makadamije, lešnika, borača, slatkog badema, kamelije) hrani, obnavlja i ulepšava lice, telo i kosu u samo jednom potezu. Obogaćeno vitaminom E, garantovano bez mineralnih ulja, silikona i konzervanasa.

Neponovljiva tekstura i očaravajući miris

Pravi podvig u formulaciji, jedinstvena tekstura suvog ulja, bez lepljivog i masnog osećaja, besprekorno neguje kožu. Njegov neodoljivi miris je pravi užitak sa svojim gornjim notama cveta narandže i bergamota, cvetnim notama ruže i magnolije, i senzualnim notama kokosa i vanile. Trenutak čistog zadovoljstva i jedinstvenog potpisa na koži…

Cena: 100 ml, 3.135 din