Story Café

Aleksandra Gudelj: Letnja modna avantura (foto)

Autor: | 27/06/2017

Aleksandra Gudelj: Letnja modna avantura (foto)

Voditeljka koja se nedavno vratila među brinete ne voli da eksperimentiše samo sa frizurom, pa svoj odevni stil opisuje kao mešavinu sporta i elegancije i ističe da sve više voli da isproba nove stvari ali sve dok ostaje verna svom ličnom pečatu

Atraktivna voditeljka Aleksandra Gudelj (33) uspeva u onome što mnoge žene pokušavaju i vešto usklađuje svoj elegantni stil sa jednostavnošću. Ne robuje brendovima i jedini kriterijum za nju jeste da se u odeći dobro oseća. Sebe ne smatra šopingholičarkom i kaže da ne spada u one koji kupovinu vide kao relaksaciju i beg od problema. Ipak, uživa da obnavlja svoju garderobu, jer joj potraga za onim što joj odgovara pruža veliko zadovoljstvo.

Kako biste opisali svoj stil?

- Oduvek sam bila ženstvena i to datira još od mog detinjstva. Imam afiniteta prema damskom oblačenju i volim haljine, suknje, visoke potpetice. Ipak, otkako imam decu sve više idem ka kežual varijantama jer su najpraktičnije kada sam s njima u igri ili šetnji. Tada u obzir dolaze patike ili neke baletanke.

Ipak, spadate u žene koje se u štiklama najbolje osećaju?

- S obzirom da nemam žensku decu, moja kumica Petrica kada dođe kod nas stalno traži da vidi moje štikle. Onda se setim da sam i ja bila takva i obuvala mamine štikle, a u toj obući i danas uživam. Mi žene smo jednostavno rođene da budemo na visokim potpeticama i sa njima uopšte nemamo problema.

Šta birate za svečane prilike?

- Haljine. U poslednje vreme sam ipak počela i da eksperimentišem pa nosim odela i to mi se mnogo dopada. Postala sam luda za njima. Nosim ih na svadbama, koktelima ili kada vodim neke programe. Sada su mi odela potpuni hit.

Kojoj vrsti nakita ste posebno skloni?

- Nisam neko ko preterano voli nakit. Vezana sam za svoju burmu, volim sat i eventualno neku diskretnu ogrlicu. Retko kad to menjam. Možda ponekad stavim kristale koji su sad u trendu, kada su u pitanju svečane prilike. Ipak, zaista sam jednostavna kada je nakit u pitanju i pratim jedan minimalizam.

Imate li neke modne fetiše?

- Mislim da ih svaka žena ima. Teško je odlučiti se za jedan ili dva. U mom slučaju to su torbe i cipele, ali i haljine i bluze.

Pratite li modu toliko da sebe možete nazvati modno osvešćenom osobom i nekom vrstom stručnjaka?

- Ne, nisam ja nikakav stručnjak. Jednostavno ću obući ono u čemu se dobro osećam, i to ne mora po svaku cenu biti moderno. Ako je trenutno aktuelno nešto što ne leži mom stilu, ja ću to ipak preskočiti.

Možete li ipak da prognozirate šta ćete nositi ovog leta?

- Vidim da je i dalje aktuelna čipka i to mi se veoma dopada jer ona vuče ka ženstvenom stilu, koji u suštini mene opisuje. Nedavno sam baš kupila neke komade suknja i bluzica koje imaju detalje sa čipkom. Takođe, uočavam da je cvetni motiv u modi i to mi takođe leži. Te vesele i drečave boje veoma mi odgovaraju jer ne volim da se zamračim u crnu ili sivu.

Koje boje preovladavaju u vašem ormaru?

- Razne, od bele do crvene i tirkizno plave, preko crne, kraljevsko plave i zelene. Jedino ne volim ružičastu boja i trudim se da je izbegnem.

Na televiziji se o vašem izgledu brine stilista, međutim, da li nekada izrazite i sopstveni stav i predložite neku kombinaciju?

- Nisam osoba koja se suprotstavlja drugima, posebno jer se kod nas na poslu zna ko šta radi. Ako je tu stilista, slušam ga, ali srećom moja stilstkinja Mira i ja imamo sličan ukus i vrlo često se potpuno slažem sa njenim odabirom. Ipak, ako mi se nekad i ne svidi šta je izabrala poslušam je i potpuno joj verujem.

Prija li vam odgovornost koju kao javna ličnost nosite dok služite mnogim devojkama kao modni uzor?

- Kako da ne, naravno da prija. Sve moje drugarice jedva čekaju da pogledaju emisiju, ali najviše zbog toga da bi videle šta sam obukla, dok ja tu i nisam toliko bitna. Posle emisije me pitaju gde smo to nabavili i komentarišemo do detalja.

Razgovarao: Boris Popadić
Foto: Petar Đorđević

Komentari (0)

Loading