Story Café

Điđi Hadid: Tajna uspeha slavnog top modela

Điđi Hadid: Tajna uspeha slavnog top modela

Povodom 23. rođendana manekenka Điđi Hadid organizovala je žurku za pamćenje na kojoj je došao čitav njujorški džet set čime je još jednom potvrdila svoj status pop ikone, a mi vam otkrivamo poreklo i razvojni put predvodnice nove ere top-modela...

Jedna od najtraženijih manekenki današnjice Điđi Hadid proslavila je prošle nedelje 23. rođendan, a tom prilikom organizovala je veliko slavlje u noćnom klubu koji se nalazi u okviru One Hotel Brooklyn Bridge-a u Njujorku. Porodica i prijatelji slavnog top modela počeli su da pristižu na parti u večernjim satima, a među prisutnima su se osim članova njene familije – majke Jolande, oca Muhameda, sestara Bele i Alane i brata Anvara, našle i njene slavne koleginice Lili Oldridž, Hejli Boldvin, Olivia Kulpo, Džoan Smols i mnoge druge.

 

Zanosna slavljenica koja je za ovu priliku obukla zlatnu haljinu sa potpisom Atelier Versace i Louboutin cipele bila je odlično raspoložena, a žurka na kojoj su došle sve njujorške lepotice trajala je do duboko u noć. Milioni fanova pratili su putem Instagrama parti jedne od najbogatijih dvadesetogodišnjakinja na svetu sa kojeg je izostao samo Điđin doskorašnji partner, muzičar Zejn Malik. Iako je par u martu na društvenim mrežama objavio da je njihovoj vezi došao kraj, Malik je kasnije viđen u zgradi u kojoj živi Hadidova u Njujorku te su mnogi mislili da će se romansa obnoviti. Ipak, njegovo odsustvo sa rođendanske zabave još jedan je znak da je njihova ljubavna priča završena. Sudeći po fotografijama i video snimcima na društvenim mrežama, raskid nije utukao Điđi koja je čitave večeri bila odlično raspoložena.

- Điđi je definitivno jedna od najpozitivnijih devojaka koje sam ikada srela – rekla je jednom prilikom Kendal Džener, jedna od retkih prijateljica slavljenice koja je zbog poslovnih obaveza morala da izostane sa zabave.

A ko je ustvari Điđi Hadid?

Devojka koju poslednjih godina gledamo u najskupljim svetskim kampanjama, na revijama najprestižnijih brendova i na naslovnim stranicama modnih magazina rođena je 23. aprila 1995. godine kao Jelena Nora Hadid.

- Majka je dok sam bila mala počela da me zove Điđi, a kasnije sam išla u odeljenje sa jednom Helenom te su nastavnici često mešali naša imena. Da ne bi dolazilo do zabune, mene su počeli da zovu po nadimku i od tada se i sama predstavljam kao Điđi.

Ime grčkog porekla dao joj je otac Muhamed, uspešan američki biznismen koji je izgradio neke od najelitnijih hotela na Beverli Hilsu i Bel Eru. Prvu veću svotu novca Muhamed je zaradio u grčkoj gde je držao noćni klub, a svoju ušteđevinu od tog biznisa pametno je ulozio u građevinski biznis u Americi. Ovaj multimilioner iza sebe ima dva braka – prvi sa Meri Batler o kojoj javnost malo zna, a sa kojom ima ćerke Alanu i Marielu dok je od 1994. do 2000. godine bio u braku sa modelom Jolandom Hadid koja mu je rodila Điđi, Belu i Anvara. Iako je Jolanda imala uspešnu manekenku karijeru, u javnosti je postala popularna tek nakon što je postala deo američke rialiti serije “The Real Housewives of Beverly Hills”. Iako je tada bila u braku sa kanadskim muzičarem Dejvidom Fosterom, deo serije bio je i njen prvi muž Muhamed.

Kako je rasla okružena ljudima iz modnog sveta, Điđi je prvu posao dobila već sa dve godine. Dobar prijatelj njene majke Pol Marsijano, tvorac brenda “Guess” angažovao ju je tada za kampanju za dečije stvari, a kasnije, tačnije 2012. godine, za isti brend imala je svoj prvi profesionalni angažman. Điđi je tada imala samo sedamnaest godina, ali je dobila odlične kritike pa je već sledeće godine potpisala ugovor sa IMG Models, pa je morala da se iz rodnog Los Anđelesa preseli u Njujork. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj lepoti, ona je lako osvojila najveće autoritete u modnom svetu pa od 2015. godine njeno ime postaje brend koji lako može da proda bilo koji proizvod.

 

Osim što je jedan od najtraženijih top modela, ona je danas i dizajner koji ima svoju liniju u okvoru kuće “Tommy Hilfiger”. Iako za sebe voli da kaže da je obična devojka koja uživa u istim stvarima kao i njene vršnjakinje, Điđi je, ipak, postala pop ikona savremenog doba i predvodnica nove ere super modela.