Story Café

Ana Štajdohar: Kupovinom lečim stres

Ana Štajdohar: Kupovinom lečim stres

Poznata pevačica Ana Štajdohar otkriva koliko pari obuće ima, šta joj bliski prijatelji najčešće zameraju i bez kog napitka ne može da počne dan...

Pop pevačica Ana Štajdohar (38) nedavno je objavila svoj novi singl "Toplo-hladno" za koji priprema i spot. Budući da je reč o pesmi laganog, a zaraznog ritma, odmah je osvojila srca publike. Kako poznata Beograđanka ističe, ne prođe dan a da joj neko od poznanika ili pratilaca na društvenim mrežama ne pohvali novu numeru. Pesmom je oduševljen i njen suprug, saksofonista Nikola Demonja (35) s kojim ima dvoje dece: ćerku Niu (3) i sina Lava (1). Iako se njihovi muzički ukusi dosta razlikuju, zadovoljan je Aninim odabirom, a ona se nada da će ubrzo postati pravi hit na radio-stanicama.

Na šta vas asociraju antonimi toplo i hladno?

– Čitav naš život jeste smenjivanje ova dva suprotstavljena pojma. Pored toga, smatram da bez postojanja hladnog ljudi ne bi znali da cene toplo.

Koji napitak vas u ovim toplim, prolećnim danima najbolje rashladi?

– Dan uvek započinjem čašom vode i limunadom. Takođe, veliki sam ljubitelj kafe. To je jedino piće, pored vode, bez koga nikako ne bih mogla.

Prepoznatljivi ste po interesantnim komadima nakita. Koji još detalj s velikom pažnjom usklađujete uz garderobu?

– Smatram da jedan interesantan i “jak” ornament može da vam upotpuni i najsvedeniji stajling. Privlače me zanimljivi komadi domaćih dizajnera, a nedavno sam otkrila i nekolicinu neafirmisanih talentovanih mladih ljudi. Pored nakita, obuća je nešto čega nikad nemam dovoljno.

Izjavili ste da se kupovinom obuće rešavate stresa. Da li to stvarno pomaže?

– Bila je to mala šala, mada u svakoj šali ima malo istine. Koliko god zvučalo površno, mene kupovina obuće čini srećnom. Čini mi se, isto onoliko koliko prosečnog muskarca gledanje utakmice. Štikle naprosto obožavam i to ne zbog svoje visine, nego zato što se u njima osećam gracioznije i ženstvenije. Mislim da samo žene mogu da me razumeju.

Koliko je pari dovoljno da stres potpuno nestane?

– Ako ste “ludak” kao ja, ta brojka stvarno je velika. Godinama sam ljubitelj obuće koju pravi moja prijateljica Danijela Biskup, pa sam tokom slaganja cipelarnika, pre neki dan, shvatila da imam 29 samo njenih komada.

Modele kog inostranog kreatora biste voleli da ponesete?

– Izuzetno cenim to što radi Džeremi Skot.

Pored cipela, velika pasija su vam putovanja. Koju destinaciju biste uskoro voleli da posetite?

– Iako Nikola i ja volimo da otkrivamo nova mesta, Italiji se uvek rado vraćamo. Sada kada imamo decu, biramo mesta koja su prikladna za njih i do kojih se lako stiže.

Postoji li neko mesto u Beogradu koje ne prođe dan a da ne posetite?

– To je Botanička bašta. Oaza u samom centru grada, okružena veoma prometnim ulicama, u koju kada ušetate, osetite bitnu razliku u vazduhu i neki poseban mir.

Dobar deo mladosti proveli ste na klupicama u parku sa školskim prijateljima. S koliko njih ste još uvek u kontaktu?

– Odrastala sam u nesrećno vreme sankcija i sveopšte nemaštine. Nismo imali novca, ali delili smo ono malo što smo imali i vrhunski smo se se na tim klupama zabavljali. Nažalost, putevi su nam se razišli, a mnogi od njih su u borbi za bolji život otišli u inostranstvo.

Šta vam aktuelni prijatelji najčešće zameraju?

– Što večito kasnim i neretko zaboravim da odgovorim na poruke.