Story Café

Sara Jovanović: Nijednog trenutka nisam krila dečka

Autor: | 03/07/2017

Sara Jovanović: Nijednog trenutka nisam krila dečka

Pevačica Sara Jovanović kaže da je konačno sazrela i pronašla sebe kako na poslovnom, tako i na privatnom planu i mada uživa u skladnoj emotivnoj vezi, ne želi da govori o aktuelnom dečku

Odmah posle promocije spota "Nemam vremena za to“ bilo je jasno da će pevačica Sara Jovanović imati hit. Za dve nedelje pesmu je na Jutjubu videlo više od milion ljudi. Kad se svemu tome dodaju zanimljivi marketinški angažmani i sređen emotivni život, jasno je da lepa brineta ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Jedino što joj nedostaje jeste vreme koje, kako tvrdi, uspeva da nađe za sve osim za sebe.

– Čini mi se da sam, najzad, došla do tačke u kojoj sam zadovoljna svim aspektima svog života. Uspela sam da postignem ravnotežu, što je najbitnije za svakog čoveka, a za to je trebalo vremena. Okupila sam odlične saradnike, s kojima se nisam našla samo na poslovnom već i na privatnom planu, pa ovog trenutka mogu da kažem da su oni moji prijatelji.

Kad se pogleda spot, ali i Sarine novije fotografije, dolazi se do zaključka da ona oprezna Sara koja vodi računa o svakoj reči ima protivtežu u ovoj novoj energičnoj, samouverenoj Sari koja može da iznese vrlo avangardne i smele stajlinge. Kad joj to pomenete, podsetiće vas da je u doba kad smo je upoznali imala sedamnaest godina, te da bi bilo zabrinjavajuće da prođe pola decenije, a da ona ostane ista. Naglašava da zrelost mora da se primeti u tekstovima njenih pesama, vizuelnom identitetu, stavu i načinu na koji je prisutna u medijima.

Iako je elokventnu Saru teško ostaviti bez teksta, ona se zbuni kad se pomene činjenica da je postala seks-simbol mlađe generacije.

– Kad dobijem takav kompliment, uvek se pitam šta da kažem a da ne bude kliše. Vrlo je bitno da žena s vremenom stekne samopouzdanje, pa i drugačiju ženstvenost i seksepil. Ako si zadovoljan sobom i voliš sebe, moći ćeš i druge. Unutrašnji mir odraziće se kako na privatni, tako i na poslovni život.

Veliki deo zasluga za taj unutrašnji mir pripada Sarinim roditeljima koji su umeli da joj daju pravi savet u vreme kad joj je to bilo najpotrebnije.

– Pomogli su mi da shvatim kako funkcioniše svet u kom se krećem iako nikad nisu bili deo njega. Od bezbroj korisnih saveta koje mi svakodnevno daju, najdragoceniji je onaj iz vremena kada sam učestvovala u “Prvom glasu Srbije”. Stalno su mi ponavljali koliko je važno da ne “poletim”, da slava može nestati posle dva meseca, da ne smem da imam velika očekivanja, jer ona neminovno vode u razočaranja i ukoliko želim da idem putem kojim sam tada krenula, moram da budem maksimalno posvećena i izborim se za uspeh, što i činim već pet godina.

Veza je kao cvetić koji treba ceniti, negovati, paziti, iznositi na sunce kad treba i sklanjati kad postane prejako. Ni slučajno se ne sme zapostavljati

U to vreme Sara nije izbegavala da govori o emotivnim partnerima, ali danas takvu otvorenost smatra greškom, uz napomenu da se čovek na njima uči.

– Nijednog trenutka nisam krila dečka, mada je upravo to najčešći naslov tekstova o meni. Ništa ne krijem zato što je moja savest čista. Nikada ništa loše nisam radila, ali shvatila sam kako neke stvari treba da zadržim za sebe. Dopada mi se komunikacija s publikom putem društvenih mreža, ali to ne znači da baš sve treba da se nađe na njima. Postaviću sliku s nekog putovanja da bih pratiocima preporučila to mesto ili s njima podelila neki lep trenutak, ali bilo bi mi nelagodno da pišem s kim sam bila i koliko sam ostala. Što se mladića tiče, pokušavam da fokus prebacim na posao, kao što rekoh u pesmi – “Ja sam ovde zbog muzike”. Najviše mi smeta kad intervju počinje listom mojih bivših i onih za koje se nagađalo da su mi bili momci. Publici može da se pruži mnogo više od spiska koji, srećom, nije dug.

Vrlo je bitno da žena s vremenom stekne samopouzdanje, pa i drugačiju ženstvenost i seksepil. Ako si zadovoljan sobom i voliš sebe, moći ćeš i druge

Dok nam je to pričala, setili smo se da je nedavno, u jednom intervjuu, rekla da na sopstvenoj koži učimo šta je ljubav, a šta kompromis i mogu li te dve kategorije da se mešaju. Sarino dosadašnje iskustvo govori da će, ukoliko među partnerima postoje prevelike razlike, veza biti suočena s brojnim preprekama.

– Mnogo je bolje kraj sebe imati nekoga ko ima ista interesovanja i slične poglede na život, jer ćete se lakše razumeti. Nije to nikakva garancija, ali je mnogo toga jednostavnije. Naravno, kompromisi moraju da se prave, ali ne treba ni u tome preterivati. Pogubno je ako ih čini samo jedan partner, jer treba da bude pola-pola. Veza je kao cvetić koji treba ceniti, negovati, paziti, iznositi na sunce kad treba i sklanjati kad postane prejako. Ni slučajno se ne sme zapostavljati, ali ni uzimati zdravo za gotovo. Cenim kad je muškarac pažljiv, ali i žena treba da se ponaša na isti način. Ponekad se situacija previše generalizuje, pa se muškarci okrivljavaju za mnogo toga, a nisu baš sve žene ovog sveta korektne – zaključuje atraktivna pevačica koja već godinu dana uživa u skladnoj vezi o kojoj ne želi da govori.

Autor: Brankica Treskavica
Foto: Boško Karanović, Instagram

 

Komentari (0)

Loading