Celebrity News

Jelena Đoković rekla "NE" trećem detetu

Jednoj od najpopularnijih Srpkinja Jeleni Đoković (34) ceo svet zavidi na onom što ima – vrlo uspešnom suprugu, ispunjenom poslovnom i privatnom životu, dvoje predivne dece, nekretninama širom sveta...

Jelena Đoković rekla "NE" trećem detetu

No, ona je otkrila i tamnije stane medalje, iskreno progovorivši o problemima s kojima se suočavala u braku s Novakom Đokovićem i načinima na koje pokušava da svoj život dovede u ravnotežu.

– Svaka prepreka s kojom se suočimo uvek nas ojača. Mi smo strastveni, zbog čega dolazi do razmimoilaženja. Trenutno sam posvećena majčinstvu i usporena, dok on želi da bude aktivan. Želi da putuje, da radi svašta, a ja ga onda upozoravam da imamo dvoje dece, da moramo da se prilagodimo njima – rekla je lepa Beograđanka koja je shvatila kako je zanima samo ispunjen život.

– Ne želim da radim stvari zato što mislim da moram da ih radim i da nemam izbora. Sada znam da imam izbor. Radim na svom telu jer želim da imam energije da bih živela sa svrhom i smislom – rekla je globalna direktorka i osnivačica Fondacije “Novak Đoković”, koja je istakla da njen suprug mnogo bolje vodi računa o sebi.

Pročitajte: Mogu da govorim samo u svoje ime! Jelena Đoković konačno iznela stav o svojoj kontroverznoj majci Veri!

– O Novaku sam naučila da je sjajan u vođenju računa o sebi. Nekada sam mislila da je to sebično, a sada shvatam da nije, da to svi treba da radimo. Još učim kako da vodim računa o sebi. Tek kada se pobrinemo za sebe, imamo šta da ponudimo drugima – kaže Jelena, koja je posle prestižnog fakulteta u Italiji završila master i uradila doktorat iz oblasti menadžmenta u Monaku. Ona je istakla da se jedno vreme nadmetala s Novakom.

– Biće hrabro od mene što ovo kažem pred milionima, ali pokušavala sam da se takmičim s Noletom. Mislila sam da ne dobijam dovoljno priznanja koja zaslužujem, a da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju mnogo prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportista, kako treba da izgledaju i da se ponašaju. Ne uklapam se u taj kliše i drago mi je što je tako, ali osuđivali su me zbog toga. Trebalo bi da me interesuju moda i to kako izgledam. Nema ničeg lošeg u tome, ali mene to ne inspiriše. Zato sam morala da izmislim svoje mesto i to se pretvorilo u nadmetanje jer sam želela da dokažem da mogu da budem više od samo devojke, samo žene slavnog sportiste. Nekada me je bolelo što sam prepoznata samo kao njegova žena, sada to nosim s ponosom – rekla je Jelena, koja je istakla da je mnogo energije uložila u odgajanje naslednika. Novak je izjavio kako je zadovoljan brojem dece, ali i da se nikad ne zna, i da je život pun divnih iznenađenja. Jelena je istakla da su njenom suprugu bila potrebna deca da ga nauče strpljenju, a da je ona svu energiju uložila u roditeljstvo.

– Deci treba mnogo vremena, a Nole ga nema. Dobar je balans koji mu deca unose u život. Svu snagu sam uložila u odgajanje naše dece. Posvećena sam mališanima i dajem im se u potpunosti. I Nole mi je kao dete, traži mnogo pažnje. Imam pune ruke posla, mislim da mi više ne treba. Razumem Novaka, propustio je mnogo u odrastanju naše dece i pretpostavljam da će hteti još jedno kad završi karijeru. Neću reći “ne”, ako nam to život donese, ali reći ću da bi moj izbor bio “ne" – rekla je Jelena, koja je dodala kako je dugo bila usmerena na Novaka i njegove potrebe, pa je bila frustrirana jer njene potrebe nisu dolazile na red. Ali kada su dobili sina Stefana, sve se to promenilo.

Pročitajte: BILO JE TO IZ MUKE - Jelena Đoković konačno otkrila zašto su se Novak i ona odrekli mesa u ishrani

– Bila sam anksiozna, to me uništilo, moju sliku o sebi. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i dece, a onda sam morala da se suočim sa strahovima. I sreća je što se to dogodilo jer sam se probudila i shvatila da moram da se posvetim i sebi – iskreno kaže Jelena kojoj je majčinstvo potpuno promenilo život, kao i nju samu.

– Bila sam mnogo fokusirana na Noleta i njegove potrebe. Onda usledi period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla da usmerim frustraciju na njega, jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, to da mu se posvetim. Onda je došao Stefan koji me je potpuno prodrmao, i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram da povedem računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, moram da budem dobro – otvorena je Jelena, koja želi deci da obezbedi izbor o tome kako žele da žive u budućnosti.

– Udata sam za ličnost koja je zapravo već sada istorijska i ja sam mislila da kao majka treba da izmislim toplu vodu. Naravno, to me je potpuno sludelo, ta misao, i dovela do novog učenja. Dosta sam se menjala. Moje poteškoće bile su i te što sam želela da zaštitim decu, da im dam izbor da sami odluče žele li da budu deo našeg javnog života koji je nužan kao posledica velikog uspeha, istorijskog uspeha koji je Novak postigao. Između ostalog, moj muž možda nema takva razmišljanja, pa je trebalo naći kompromis. On je odrastao u uslovima gde je sanjao da bude voljen, viđen, da stoji na vrhu sveta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Želela sam da budem uspešna žena iz senke – rekla je Jelena, koja se osvrnula i na činjenicu što više ne putuje sa suprugom kao pre.

– Nedavno smo imali razgovor zašto ne putujemo više s njim. Deca su porasla, žele da imaju drugare, da idu u svoj vrtić, da imaju svoje rutine, svoj poznati parkić i da znaju gde su. Njima je zanimljivo da odu na nedelju ili dve negde, međutim dinamika našeg putovanja je uglavnom takva da mi poznajemo hotelske sobe, put do teniskih terena i lokalne parkiće mesta u kom smo. E sad, neko je više sposoban da se regeneriše u tom svetu. Novak je neko ko je odrastao sa tim intenzitetom „brejk lopta, meč lopta, brejk lopta, meč lopta“, ali mi se umorimo gledajući, mi promenimo kanal da se odmorimo. On je u tome non-stop, kada se vrati kući, gleda na “jutjubu” i analizira šta se dešavalo u nekom drugom meču, ko je sledeći protivnik, šta konkurencija radi, veoma je posvećen i veliki je profesionalac. I ja sam to živela pre nego što su deca došla, a ovo je nova priča koju pokušavam da uhodavam i još uvek to manje uspešno radim nego što bih volela, u smislu da se umaram mnogo od putovanja i zato insistiram da budu ređa kako bi bila kvalitetnija – kazala je Jelena.

 

Komentari (1)

Loading
dana

17:11 13.06.2021

Jelena je starija od Noleta koji ima 35,a treće dete za njega nije problem,ako je za nju