Celebrity News

Zbog odluke da promeni prezime rizikovao je život: Znate li kako se zaista zove Irfan Mensur (FOTO)

Sinovi Irfana Mensura nasledili prezime koje im po dedi ne pripada

Zbog odluke da promeni prezime rizikovao je život: Znate li kako se zaista zove Irfan Mensur (FOTO)

Da je vreme bilo drugačije sinovi Irfana Mensura bi se prezivali potpuno drugačije.

Sa svega 17 i po godina Irfan Mensur morao da je ode iz rodnog Sarajeva prvo u Niš, zatim u Beograd, a budući da u gradu u kom je stasao i proživljavao prve ljubavi više nikoga od porodice u tom ratnom periodu nije imao, odlučio se na korak koji je mnoge zbunio, a najviše iznenadio njegove roditelje koji su u tom periodu odlučili da se razvedu. 

Pročitajte: Suze same teku! Irfan Mensur: Kad sam bio toliko bolestan da sam mislio da umirem, okupio sam sinove i prvi put im rekao OVO!

Mirko Tabašević

 

Razvod oca i majke, koji nije protekao kao njegova tri u miru, dobrim delom uticao je na pomenutu odluku dramskog umetnika a tiče se promene prezimena. Naime, Irfan se u mladosti prezivao Kurić.  Njegov otac Mensur Kurić potekao je iz begovske porodice iz Donjeg Vakufa kod Niša, dok mu je majka Nada Wasche potomak grofa Alaupovića. S majčine strane ima češke, mađarske i hrvatske hrišćanske korene, otac mu je, s druge strane, bio musliman, što je kasnije tokom rata 90-ih mnogo uticalo na razvoj njegove karijere. Želja da promeni prezime koštala je Irfana u tom periodu posla, mogla je i glave, a zašto se konkretno na taj potez odlučio ispričao je on svojevremeno:

Pročitajte: Pamtite je kao jednu od najlepših žena Jugoslavije! Ovu ženu je Irfan Mensur oženio pre Srne Lango (FOTO)

Mirko Tabašević

 

- Pre nego što sam upisao akademiju za prezime sam uzeo ime svog oca. Dete sam razvedenih roditelja nikada to nisam krio, pa ja sam se razveo tri puta danas je to postalo normalno i nema sramote. Zavladala je teška porodična priča, moji roditelji se nisu razveli u dobrim odnosima, kao ja što sam, i da ne bih uvredio majku ili oca pomislio sam da stvorim nešto svoje, svoju lozu. Sada imam dva sina Filipa i Pavla, zapravo tri. Srninog Aleksu iz prvog braka posmatram svojim. Davno sam se sa njegovim ocem dogovorio da mu on bude tata a ja ćale i on se sa tim složio. Došao je u moj dom kao vrlo mali i ostao kraj mene do 18 godine kako drugačije da ga gledam nego kao svog sina. Svakako svojim biološkim sinovima ostavljam da nastave tu malu lozu Mensura, nadam se da će mi podariti i unuke pa da će se ta lozica i proširiti - objasnio je svoje razloge glumac ranije.

Sinovi Irfana Mensura ponosno nose prezime koje im je otac po dedinom imenu nadenuo, jedan je glumac dok drugi radi u jednoj američkoj firmi i vrlo je uspešan.

Komentari (2)

Loading
Vera

15:43 29.07.2022

Neka su ti zivi i zdravi i ti sa njima.I da docekas unucad.Dobar si glumac.