Celebrity News

Bolest Željka Samardžića više ne može da se krije: U danu mi se srušio ceo svet, ovo me razara

Autor: | 21/10/2022

Bolest Željka Samardžića zatekla je pevača u čudu

Bolest Željka Samardžića više ne može da se krije: U danu mi se srušio ceo svet, ovo me razara

Bolest Željka Samardžića izazvala je mnoge promene u njegovom načinu života, ali danas kada je pevač uspeo da savlada sve što mu je donela rado predstavlja inspiraciju za sve one koji se takođe muče sa onim što podrazumeva bolest Hašimoto sindrom. To je trenutak kada imuni sistem napadne tiroidu (malu žlezdu u vratu), koja je smeštena odmah ispod Adamove jabučice. Tiroida je zaslužna za proizvodnju hormona značajni za mnoge funkcije u telu. Međutim, osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često je umorna, dobija dosta kilograma, a uočljive su i promene na koži i kosi. Ova autoimuna bolest Željka Samardžića otkrivena je pevaču pre par godina a on je prošle godine govorio o njoj i rekao da redovno uzima terapiju.

Luka Šarac

 

- To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to. Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao - rekao je pevač, a bolest Željka Samardžića promenila mu je životne navike.

Ata images

 

- Imam svoju penziju, koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohteve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželeo. Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvetom, kablovima… Velika mi je radost kad im javljam za koncert, verujem da ih ta vest često obraduje više nego mene – skromno je rekao pevač.

Pročitajte: PREVARIO SAM ŽENU: Željko Samardžić SVE PRIZNAO, najteži dani u porodici

Filip Šobot

 

- Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri meseca idem na kontrolu i vadim krv. Mene je bolest promenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše sve je okej. Otkrio sam tu bolest kad sam išao na operaciju nerva simpatikusa da se ne bih znojio, da bi se posle izvesnog vremena ispostavilo da se radi od Hašimotu, smanjenoj funkciji štitne žlezde – otkrio je Željko svojevremeno.

Komentari (0)

Loading