Celebrity News

Nema ga više, kuća mi je u crnini: Porodična tragedija Mine Lazarević, svi pružaju podršku (FOTO)

Preminuo otac Mine Lazarević dirigent i humanitarac

Nema ga više, kuća mi je u crnini: Porodična tragedija Mine Lazarević, svi pružaju podršku (FOTO)

Vest da je preminuo otac Mine Lazarević šokirala je javnost. Dirigent Ljubiša Lazarević, koji je skoro čitav svoj radni vek proveo u Pozorištu na Terazijama u 90. godini otišao je sa ovog sveta, ostavivši neutešne ćerku, sina i unuke. 

Pročitajte: Suze neutešne majke: Mina Lazarević prvenca rodila sa 22 godine, a sada su u komplikovanom odnosu! Uopšte ga ne viđam

You tube print screeen

 

Ljubiša je važio za upornog čoveka sa vizijom, kojeg su svi voleli. Želja mu je bila da postavi mjuzikl i operetu na stalni repertoar i time doprinese stvaranju prvog i jedinog muzičkog pozorišta na Balkanu u čemu je uspeo. Svoju prvu premijeru imao je 1963. godine sa predstavom "Put oko sveta", nakon čega su se nizale operete, domaći i strani mjuzikli. Kao zreo umetnik, postavio je predstave "Violinista na krovu" i "Čovek od La Manče" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a uspešno se bavio i pedagogijom na katedri glume u Novom Sadu i na BK akademiji u Beogradu. Višestruko je nagrađivan i proglašavan za istaknutog umetnika. 

Pročitajte: PUKLO! Dečko POSLE SVEGA ostavio Minu Lazarević, zamenio je OVOM POZNATOM ŽENOM (FOTO)

Pozorište na Terazijama

 

Otac Mine Lazarević bio je rođeni Somborac. Gimnaziju je završio u Vršcu, zatim Muzičku akademiju u Beogradu najpre na teoretskom, a zatim i na odseku za dirigovanje. Kao student generacije i stipendista na usavršavanju mjuzikla i operete živeo je neko vreme i u Beču, a nepoznata nisu ostala ni njegova dobročinstva. Posle drugog svetskog rata, puno je volontirao po sirotištima i bio je i ostao veliki uzor sinu Slobodanu, ćerki Mini i unucima.

Pročitajte: Bez njega ništa više neće biti isto: Mina Lazarević slomljena, prima izraze saučešća

Instagram

 

Preminuo otac Mine Lazarević vest je koja je duboko osim članova porodica pogodila sve saradnike i prijatelje velikog umetnika čiji će se ispraćaj obaviti u četvrtak 17. novembra na Novom groblju u Beogradu. Početak opela je u 11.15 časova, dok će datum komemoracije biti naknadno saopšten.

Komentari (0)

Loading