Celebrity News

Nema ga više, kuća mi je u crnini: Porodična tragedija Mine Lazarević, svi pružaju podršku (FOTO)

Preminuo otac Mine Lazarević dirigent i humanitarac

Nema ga više, kuća mi je u crnini: Porodična tragedija Mine Lazarević, svi pružaju podršku (FOTO)

Pozorište na Terazijama

Vest da je preminuo otac Mine Lazarević šokirala je javnost. Dirigent Ljubiša Lazarević, koji je skoro čitav svoj radni vek proveo u Pozorištu na Terazijama u 90. godini otišao je sa ovog sveta, ostavivši neutešne ćerku, sina i unuke. 

Pročitajte: Suze neutešne majke: Mina Lazarević prvenca rodila sa 22 godine, a sada su u komplikovanom odnosu! Uopšte ga ne viđam

You tube print screeen

 

Ljubiša je važio za upornog čoveka sa vizijom, kojeg su svi voleli. Želja mu je bila da postavi mjuzikl i operetu na stalni repertoar i time doprinese stvaranju prvog i jedinog muzičkog pozorišta na Balkanu u čemu je uspeo. Svoju prvu premijeru imao je 1963. godine sa predstavom "Put oko sveta", nakon čega su se nizale operete, domaći i strani mjuzikli. Kao zreo umetnik, postavio je predstave "Violinista na krovu" i "Čovek od La Manče" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a uspešno se bavio i pedagogijom na katedri glume u Novom Sadu i na BK akademiji u Beogradu. Višestruko je nagrađivan i proglašavan za istaknutog umetnika. 

Pročitajte: PUKLO! Dečko POSLE SVEGA ostavio Minu Lazarević, zamenio je OVOM POZNATOM ŽENOM (FOTO)

Pozorište na Terazijama

 

Otac Mine Lazarević bio je rođeni Somborac. Gimnaziju je završio u Vršcu, zatim Muzičku akademiju u Beogradu najpre na teoretskom, a zatim i na odseku za dirigovanje. Kao student generacije i stipendista na usavršavanju mjuzikla i operete živeo je neko vreme i u Beču, a nepoznata nisu ostala ni njegova dobročinstva. Posle drugog svetskog rata, puno je volontirao po sirotištima i bio je i ostao veliki uzor sinu Slobodanu, ćerki Mini i unucima.

Pročitajte: Bez njega ništa više neće biti isto: Mina Lazarević slomljena, prima izraze saučešća

Instagram

 

Preminuo otac Mine Lazarević vest je koja je duboko osim članova porodica pogodila sve saradnike i prijatelje velikog umetnika čiji će se ispraćaj obaviti u četvrtak 17. novembra na Novom groblju u Beogradu. Početak opela je u 11.15 časova, dok će datum komemoracije biti naknadno saopšten.

Komentari (0)

Loading