Celebrity News

Prelepa i mlada u TITOVOM ZAGRLJAJU: Fotografija iz daleke prošlosti otkriće vam TAJNU o ljubavi Nede Ukraden i predsednika Jugoslavije

Fotografija Nede Ukraden predivna je uspomena na davne dane

Prelepa i mlada u TITOVOM ZAGRLJAJU: Fotografija iz daleke prošlosti otkriće vam TAJNU o ljubavi Nede Ukraden i predsednika Jugoslavije

Neda Ukraden jedna je od najpoznatijih umetnica bivše Jugoslavije koja je tokom svoje bogate karijere svedočila mnogim značajnim događajima i upoznala velike ljude. O detaljma iz privatnog života koji su ostavili neizbrisiv trag na nju često je pričala, a objavom svoje autobiografije ''Zora je svanula" prisetila se djetinjstva i odrastanja uz stroge roditelje, bivšeg supruga kao i druženja sa Josipom Brozom Titom. Fotografija Nede Ukraden upravo sa ovim velikim državnikom predivna je uspomena koje se pavačica rado seća.

- Da peva Titu, nije mogao svako. Izvođače su birali direktori radio-televizija i maršalat. A ja, tada student na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, odakle su koncem šezdesetih godina krenule demonstracije protiv tadašnjeg rukovodstva, pa i Tita, u kojima sam i ja učestvovala - ipak sam taj poziv da pevam pred Titom i njegovim gostima, rukovodiocima, doživela kao veliku nagradu i dočekala ga sa ogromnom tremom. Noge bi nam se odsekle kad bismo izašli pred njega - ispričala je Neda jednom prilikom prisećajući se prvog susreta:

Pročitajte: Poznati lekar kog gledate na televiziji - Neda Ukraden PRIZNALA VEZU, njegova reakcija će vas šokirati (FOTO)

Instagram

 

- Prvi put, to se desilo u Drvaru 1972. godine na tridesetogodišnjicu Desanta na Drvar. Tu je bilo još pevača i ansambala, ali svi smo isto osećali. Za nas je Tito bio čovek iz čitanke. Uspešan državnik koji je od jedne nerazvijene i ratom uništene zemlje stvorio respektabilnu srednjoevropsku razvijenu zemlju, čijem su se pasošu svi klanjali i koji mi je omogućio srećno detinjstvo, mladost, školovanje, putovanja, život pun sigurnosti, bez granica koje sada na svakih 200 kilometara imamo - rekla je Neda kojoj je bila čast i privilegija da zapeva pred tako značajnom ličnošću istakavši kakav je utisak na nju ostavio:

- Tito je bio gospodin, veliki gospodin. Šmeker čovek. Ovi drugi samo nešto piju, žvaću, mlate onim escajgom. A on sve na nivou - zaključila je, a fotografija Nede Ukraden sa Titom ostaće da je seća na davne dane. 

Komentari (0)

Loading