Celebrity News

O te dve devojke imam da kažem samo JEDNO... Jelena konačno o Žikinim ćerkama iz prvog braka koje nisu htele da joj dođu na venčanje

Brak Jelene i Zorana Živanovića izdržao je najteže ispite

O te dve devojke imam da kažem samo JEDNO... Jelena konačno o Žikinim ćerkama iz prvog braka koje nisu htele da joj dođu na venčanje

Toliko dobro su se uklopili u sinergiji koju su ne samo godinama, već decenijama unazad zajednički gradili da nije čudo zašto danas niko ne može da zamisli grupu “Zana” bez Zorana Živanovića (63) isto onoliko koliko je nezamisliva bez Žikine supruge Jelene Živanović (52). Njih dvoje su dve polovine jednog celog i tačno kada bi s bilo koje od te dve strane zafalio bar neki procenat, odmah bi čitava građevina bila srušena. To jedinstvo dugo je više od četrnaest godina unazad koliko već traje brak Jelene i Zorana Živanovića, a znaju sve to oni vrlo dobro pa svesni značaja dobrih temelja jednog odnosa na njima rade i dan danas. Razgovarali smo o tome prilikom fotografisanja koje nam je otkrilo šta se kod ovog dvojca promenilo, a šta će zauvek ostati isto.

Story: Mislite li da će utisak onih koji su vas se uželeli na novim fotografijama biti da ste se mnogo promenili ili da je sve ostalo kao nekada? Kakav je vaš?

Jelena Živanović: Ništa nije kao nekada, pa ni nas dvoje, što je sasvim normalna stvar. Jedino mi se čini da se nas dvoje vizuelno postepeno menjamo, tako da ne „bodemo oči“, pa nam se često dešava da nam mnogi kažu da se uopšte ne menjamo, što naravno, nije tako. Bitno je da se godine koje su prošle i koje dolaze nose sa ponosom i ukusom.

Story: Premda ste uvek bili i ostali važan deo domaće javne scene, čini se da vam sve više prija život “ispod radara”, da li biste se složili? Kakve lepote ste otkrili u takvom stilu života iako ste javne ličnosti?

Zoran Živanović: Živeti ispod radara je u suštini veoma lekovito, ali i veoma teško ostvarljivo. Za sve ove godine pokušavao sam da privatno ostane u domenu privatnog, a da moj rad na pesmama bude što više u žiži javnosti. Nekada sam u tome uspevao, a nekad ne. Siguran sam, međutim, u jedno: publiku je svih ovih decenija interesovala mnogo više naša muzika nego privatan život, što je, po mom mišljenju, cilj i želja svakog umetnika.

Boško Karanović

 

Story: Jelena, u kojoj meri je bilo lakše prolaziti kroz sve izazove uz Žiku kraj vas?

J.Ž. : Ceo život je niz promena, dobro je samo kada se one dešavaju u hodu, a ne naglo i brzo. Bilo je i takvih perioda, a kada se dese, najbitnije je imati nekoga u kog imaš poverenja, sa kim dobro plivaš kroz sve šta te zadesi. Mislim da smo nas dvoje oslonac onom drugom i jako bih volela da ovakvih životnih veza bude mnogo više oko nas.

Story: Zorane, zašto je Jelena na putu dosadašnjih izazova i promena bila najbolja moguća saputnica?

Z.Ž. : Moraću odgovoriti baš kratko - zato što mislim da sudbina spaja i razdvaja ljude. Nas je spojila.

Story: Četrnaest godina braka ali i nešto više od toga kada je reč o vašem ljubavnom odnosu prošlo je iza vas, imate li recept za dugovečnost partnerskog odnosa dok oko nas bukti epidemija razvoda?

J.Ž. : Ne postoji univerzalni recept za odnos dvoje ljudi, to je zaista individualna stvar. Ali, postoje neke stvari koje, verujem, svi znaju, samo ih neki gledaju kao fraze koje se samo ponavljaju, ali se ne upotrebljavaju a to su, poverenje, međusobno poštovanje, razumevanje onog drugog. Kompromis je stvar koja je izgubljena u većini odnosa, kao da se dvoje takmiče u braku ili vezi, umesto da imaju zajednički cilj, a to je ispunjen zajednički život.

Boško Karanović

 

Story: Pre nego što ste se zavoleli dugo je vaše poznanstvo bilo zasnovano na poslovnoj saradnji. Možete li da se prisetite kada je ta granica pređena i da li je to jedan od većih rizika koje ste u životu napravili?

J.Ž. : Naš odnos pre veze nikako ne mogu nazvati poznanstvom. Pre bilo čega nas dvoje smo bili veliki, životni prijatelji. I sada, pre svega, nas dvoje smo veliki, životni prijatelji, tako da je sve to preraslo, evoluiralo u ljubav, vezu, a kasnije u brak. Mi smo, kako se kaže, obrnuli igricu. Većina veza počinje tako što se dvoje upoznaju, dopadnu jedno drugom, zaljube, a tek nakon nekog vremena zavole i to životno prijateljstvo naknadno grade. Možda je ovaj naš recept bolji. Svakako da je to jedan od većih rizika koji smo oboje napravili, ali je isto tako vreme pokazalo da smo u tome bili u pravu.

Story: Možete li reći da je vaš brak više uticao na vašu poslovnu saradnju ili da je zajednički posao nekako više uticao na vaš brak?

J.Ž. : Ne bih mogla tačno da kažem šta više utiče na brak ili poslovnu saradnju, jer se sve to apsolutno prepliće, mi prosto živimo muziku i ona živi nas. Ali, mogu vam ispričati situaciju koja se iznova ponavlja. Ako se u nečemu ne slažemo u studiju oko kreativnog rešenja, imamo veoma žučne raspave, tako da, kada se neki novi saradnik nađe po prvi put u unakrsnoj vatri između nas dvoje, obično pomisli da ćemo se razvesti, tako to deluje. Sada, svi rešavaju ukrštene reči i čekaju da nas dvoje zajedno dođemo do rešenja. Tako to kad nas ide.

Pročitajte: Jelena i Žika iz grupe "Zana" nemaju zajedničku decu, ali njegove dve ćerke jednako obožavaju, OVO je starija i donosi im DIVNE vesti (FOTO)

Boško Karanović

 

Story: Nije zabeleženo da ste ikada imali nestabilnosti u svom odnosu, ali u nekim tekstovima se navodi da je vaš brak samo jednom bio ugrožen, kada ste se borili za zajedničko potomstvo. Možete li se složiti s tim i da li je vaš odnos zapravo ikada bio u krizi?

J.Ž. : Kako zajednički cilj može da ugrozi vezu, brak ili odnos dvoje ljudi? Zajednički cilj može samo da učvrsti i „zacementira“ vezu, bez obzira na ishod. Svesna sam da su mnogi odnosi drugih u tim situacijama „pucali“, ali su nas dvoje sve životne prepreke ukljućujući i ovu zapravo ojačale, pa ću se vratiti na onaj recept za dugovečnost partnerskog odnosa, na koji sam vam već dala odgovor.

Story: Jelena, o vama i Žiki mediji ovih dana vole da pišu onda kada žele da se podsete spekulacija o vašem odnosu s njegovim ćerkama? Ima li tu ikakve misterije ili je reč o sasvim normalnoj porodičnoj harmoniji?

J.Ž. : Nema tu nikakve misterije. Prvo, Žika je otac koji, malo je reći, obožava svoje kćerke. Drugo, Žika je čovek koji sigurno obožava svoju ženu. Neću da kažem pametnom dosta, ali ću reći da su time sve misterije rešene.

Komentari (0)

Loading