Celebrity News

Siniša je OTROVAN: Dugogodišnji prijatelj i kolega izneo optužbe, krivi za Mihinu preranu smrt one kojima je najviše verovao

Smrt Siniše Mihajlovića dobila potpuno drugu dimenziju

Siniša je OTROVAN: Dugogodišnji prijatelj i kolega izneo optužbe, krivi za Mihinu preranu smrt one kojima je najviše verovao

Smrt Siniše Mihajlovića i Đanluke Vijalija potresla je i rastužila čitav svet, a pogotovo Italiju. Dvojica fudbalera koji su bili legende italijanskog fudbala i Serije A, preminuli su od kancera u kratkom vremenskom razdoblju, a njihov odlazak u večnost podigao je čitavu Italiju na noge, te su krenule da se otvaraju mnoge teme koje su decenijama bile vešto prikrivane.

Reč je, naime, o korišćenju nedozvoljenih supstanci i kako su fudbaleri bili terani da uzimaju neproverene tablete i druge suplemente, te samim tim truju svoj organizam, a sada je cela Italija u strahu, te su na Apeninima sve glasnije priče da su bolestima dvojice legendi možda kumovale upravo te supstance, koje su navodno uzimali dok su se profesionalno bavili fudbalom.

Pročitajte: Sanjao sam svoju sahranu...Reči Siniše MIhajlovića od pre nekoliko meseci slamaju srce

Getty Images

 

O dopingu i korišćenju nedozvoljenih supstanci prvi je javno progovorio trener Zdenjek Zeman, inače čovek na čiju je promociju knjige došao Siniša Mihajlović neposredno nedelju dana pred smrt. Čeh koji se kao trener izgradio u Italiji optužio je 1998. godine Juventus da dopinguje igrače. Posle sudskog procesa, Juventusov doktor Rikardo Agrikolo je osuđen na 22 meseca zatvorske kazne zbog sistematskog dopinga u periodu od od 1994. do 1998. godine.

Pročitajte: Želja Siniše Mihajlovića ostala je neostvarena... Miha je u životu postigao sve, ali mučila ga je jedna stvar u porodici

 

 

Nedavno se oglasio i legendarni Dino Bađo, bivši saigrač Mihajlovića i Vijalija, koji ne krije da je uplašen.

- Trebalo bi istražiti kakve smo supstance tada uzimali. Moramo da znamo da li će nam uzimanje raznih supstanci iz tog perioda naškoditi vremenom.Uplašen sam. Svašta se dešava velikom broju igrača iz tog perioda. Bila je tada doping kontrola, nismo tek tako mogli da uzimamo svašta ali sada bi valjalo istražiti da li su supstance koje smo tada uzimali ostale u našim organizmima ili su izašle - rekao je Dino Bađo za "Korijere delo sport".

Pročitajte: Držala ga za ruku do poslednjeg trenutka - Ćerka Viktorija objavila fotografiju iz bolnice sa tatom Sinišom, potresla ceo Instagram

Guliver Getty Images

 

Slično razmišljanje ima i proslavljeni rumunski fudbaler Florin Radučoju, koji je u Italiji igrao za Bari, Veronu, Milan i Brešu.

- Znam da smo uzimali neku roze tečnost. I razne neke lekove. Sada želim da pozovem doktora iz Breše da bi saznao više šta smo to tada uzimali. Tada nismo znali šta nam daju, uvek su govorili da su u pitanju vitamini i glukoza. Dobro se sećam da smo tu roze tečnost uzimali uvek pre utakmica. U Milanu smo uzimali i neke pilule. Trebali bi da se zapitamo zašto se dešavaju ove prerane smrti - kazao je Radučoju.

Pročitajte: Italija i Srbija u suzama - Siniša Mihajlović izgubio borbu sa leukemijom

Instagram

 

Smrt Siniše Mihajlovića kao i Đanluke Vijalija sada je dobila potpuno drugu dimenziju i ukoliko se bude utvrdilo da one imaju veze sa unošenjem nedozvoljenih supstanci, na šta su bili silom terani, italijanski fudbal mogao bi da zatrese najveći skandal u istoriji.

Komentari (0)

Loading