Celebrity News

Neću da vas vidim: Čarls pred svima PONIZIO Harija i Megan, ovakvoj osveti se niko nije nadao

Krunisanje kralja Čarlsa III održaće se 8. maja u Vestminsterskoj opatiji

Neću da vas vidim: Čarls pred svima PONIZIO Harija i Megan, ovakvoj osveti se niko nije nadao

Nakon što mu je preminula majka, pokojna kraljica Elizabeta, kralj Čarls postao je monarh, međutim krunisanje će označiti simboličnu proslavu njegove nove vladavine. Nakon zakletve da će biti "branilac vere", on će poneti krunu svetog Edvarda, čime će i zvanično postati kralj, dok će njegova supruga Kamila preuzeti titulu kraljice i nositi krunu kraljice Elizabete. Krunisanje kralja Čarlsa III biće isplanirano do najsitnijih detalja, održaće se 8. maja u Vestminsterskoj opatiji i njime će predsedavati kenterberijski nadbiskup, saopštila je palata, a trodnevna svečanost počeće 6. maja. Biće to prvi put za 70 godina da će Velika Britanija imati novog monarha. Pre glavne ceremonije uslediće procesija od Bakingemske palate do opatije, a zatim još jedna povorka, u kojoj će se Čarlsu i Kamili pridružiti i ostali članovi kraljevske porodice. Zatim će svi zajedno izaći na balkon palate, gde će supružnici biti krunisani.

Pročitajte: Kejt mrzi moju ženu - Princ Hari otkriva pravo lice svoje snaje, njegove reči će vas šokirati

Guliver Getty Images

 

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl prema pisanju tamošnjih medija, navodno neće biti na balkonu tokom krunisanja kralja i kraljice, jer kako ističu dozvoljeno je prisustvo samo zaposlnim članovima porodice, a oni, kao i princ Endru, to više nisu jer ne zauzimaju zvanične funkcije.

Pročitajte: Sve joj ovo radi zbog Megan - Dever iz pakla Hari DOVEO DO SUZA Kejt Midlton, učinio joj je STRAŠNU stvar (FOTO)

Guliver Getty Images

 

Kako je najavljeno u prošlogodišnjem saopštenju palate, ceremonija bi trebalo da bude skromnija od prethodnih. Elizabetino krunisanje trajalo je skoro tri sata, ali kako navode izvori bliski kraljevskoj porodici, krunisanje kralja Čarlsa III će trajati kraće, biće raznovrsnije i prisustvovaće manji broj gostiju, oko dve hiljade.

Pročitajte: Kralj ne krije da ne može da smisli snaju! Nadimak koji je dao Megan Markl otkriva šta Čarls zaista misli o njoj

Profimedia

 

Pomazanje monarha biće isto kao i 1953. godine. Nad Čarlsovom glavom biće baldahin od zlata, kralj će sedeti u stolici Kralja Edvarda iz 14 veka i i zakleće se da je „branilac vere”, a zatim mu se uručuju amblemi kraljevske porodice. Kruna Svetog Edvarda će tada biti stavljena na njegovu glavu, čime će on postati zvanično kralj, Kamila će poneti titulu kraljice, dok će Princ Vilijam biti zvanično imenovan princom od Velsa.

Komentari (0)

Loading