Celebrity News

Tri decenije od razvoda ujedinjeni roditelji Ive Štrljić: Evo kako je izgledao susret Milana Štrljića i bivše supruge Slavice(FOTO)

Otac Ive Štrljić čuveni je jugoslovenski glumac, majka balenira u penziji

Tri decenije od razvoda ujedinjeni roditelji Ive Štrljić: Evo kako je izgledao susret Milana Štrljića i bivše supruge Slavice(FOTO)

Milan Štrljić, otac Ive Štrljić devedesetih godina napustio je Beograd, jedino mesto koje je do toga trena smatrao svojim domom. U srpskoj prestonici hrvatski dramski umetnik skrojio je karijeru i porodicu, nažalost, usledio je rat u Jugoslaviji koji je mnoge porodice razjedinio. Ne zna se je li konkretno to uticalo na Milanovo napuštanje supruge, balerine Slavice, ipak činjenica je da je on kofere spakovao i zauvek se preselio u udaljeni Zagreb, zbog čega je u Ivino srce ušao nemir.

Pročitajte: Posle toga što je uradio VIŠE NIKAD NISAM BILA ISTA, ćutala sam dugo: Iva Štrljić prvi put otkriva šta se dešava u njenom i očevom odnosu

TV Novosti printscreen

 

Ne krije Štrljićeva mezimica da i danas zbog prošlih dešavanja mnogo pati. Kao mlađa težila je tome da roditelje pomiri ili ih bar okupi na jednom mestu, što joj se nije ostvarilo. Milan je po odlasku u Hrvatsku sreću pronašao kraj druge supruge Daše sa kojom ima sina Frana, te Ivi nije preostalo ništa drugo do da aktuelno stanje prihvati i tek povremeno se bar kroz osvrt na stare fotografije priseti srećnog detinjstva, ljubavi i sloge svojih roditelja. Upravo to učinila je i nedavno na Facebooku, delivši svoju tugu sa pratiocima.  

- Moji roditelji. Njihova mladost. Jedna porodica u svojoj čistoj, najsnažnijoj fazi. Spremna da se raduje, putuje, zgrće uspehe, slavi, ode na nedeljni ručak, da se smeje baš ovako kao na klupi na Kališu pred fotoreporterom nekih starih novina, jednom davno...Ima toliko toga lepog i dirljivog na ovoj fotografiji. Neko će reći - šta je tu dirljivo, dvoje mladih ljudi sede sa veselim detetom koje ih grli i tu ima samo divnog...neko će reći...a mi, deca razvedenih roditelja, mi ćemo vrlo jasno videti to "dirljivo"...jer "dirljivo" kao najveštiji atleta uvek iskače pred nas, čak i tamo gde ga nema. Ono je kod nas uvek u starim albumima vidljivije od osmeha, rupice na obrazu ili lepih hotela koji blješte sa slike. U tom "dirljivom" je svest da zauvek ipak može da proše, da ljubav ponekad nije nepobedivi gorostas kako su nas učile pesmice u prvim razredima škole, da su okolnosti nažalost mnogo jače od najlepših osećanja vrlo često u životu, da neko može da ti nedostaje a da ti baš ništa ne možeš da uradiš sa tim nego da priznaš nedostajanju da je pobedilo i da probaš da se oceličiš i stvrdneš za sva buduća nedostajanja u životu - da te ne preseku onako lako kao kad kasičica upadne u tiramisu...da probaš, al da ti ne ide jer je duša meka baš kao taj tiramisu...pa zato i jeste duša...da je drugačija bila bi kamen il hematom u najmanju ruku...Godine prođu, ti odrasteš, nižeš uspehe, upoznaješ ljude, družiš se, tkaš svoje uspomene, letuješ, zimuješ, osmehuješ se do raspuknuća, tuguješ do zagrcnuća, voliš, vole tebe, odlaziš, odlaze od tebe, pa tako u krug i uvek nekako pomalo sam jer ti nedostaje tim, samo tvoj tim koji se zove - porodica. Al i tu je "Dirljivi" iza ćoška koji te ubeđuje koliko je to sjajno što si takav, porastao, stasao, dokazao se i što ti možeš sam, sve umeš sam, neko drugi ne bi tako umeo, bio bi spetljan, nespreman za život. A vidi tebe, ma odličan si! "Dirljivi" je ponosan na tebe jer umeš da se snađeš i kad ti kao najžednijoj osobi na svetu treba savet a ti ga nemaš i ne znaš koga bi pitao, "Dirljivi" sedi u prvom redu i aplaudira. A sve što bi tebi pomoglo nalazi se u ovom malom zagrljaju sa klupe iz 1980-te - napisala je Iva, čiji su se roditelji razjedinili kada je imala svega 15 godina.

Pročitajte: Iva Štrljić potpuno iskreno o ocu Milanu: Ožiljci na srcu nose se ceo život...

 

 

Otac Ive Štrljić tada je život nastavio u drugoj državi, sa drugom ženom, što je otežalo komunikaciju njega i glumice. Mnogo puta pa i u ovom obraćanju prijateljima na Facebooku Iva je isticala koliko joj otac fali, ali isto tako da je profesionalni put krčila sama bez ičije pomoći, učeći na svojim greškama i oslanjajući se na svoj talanat za glumu i pisanje. 

Komentari (0)

Loading