Celebrity News

Za njom su uzdisali muškarci iz cele Jugoslavije, sada ima 66 godina: Verujete li da Jagodinka iz Varljivog leta danas IZGLEDA OVAKO (FOTO)

Jagodinka Simonović iz Varljivog leta danas izgleda ovako

Za njom su uzdisali muškarci iz cele Jugoslavije, sada ima 66 godina:  Verujete li da Jagodinka iz Varljivog leta danas IZGLEDA OVAKO (FOTO)

Jedna od najlepših žena u istoriji srpskog i jugoslovenskog filma, bez ikakve sumnje je čuvena Dragana Varagić, svima poznatija kao Jagodinka Simonović iz "Varljivog leta 68". Uz njeno "Samo da ti čujem glas" odrastale su brojne generacije, a vrela scena iz ovog čuvenog filma koju je snimila sa kolegom Slavkom Štimcem ušla je u antologiju jugoslovenske kinematografije dok su za zanosnom "pekarkom" uzdisali svi muškarci. Proslavljenu glumicu, iako je tokom cele karijere ostala u svetu filma i nije zaboravljena na prostoru bivše Jugoslavije, ne viđamo tako često ispred kamere, pa mnogi ne znaju kako ona danas izgleda. 

Pročitajte: Varala je muža sa Bosiljčićem, dosta je starija i jako atraktivna - Evo ko je POZNATA glumica čiji brak se RASPAO zbog afere sa Ivanom (FOTO)

youtube printscreen

 

Dragana je rođena 7. aprila 1957. godine u Kraljevu. Ljubav prema glumi osetila je još kao član dramske sekcije u Domu pionira što ju je inspirisalo da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, te da se potpuno posveti tom vidu umetnosti. Prve uloge dobila je na drugoj i trećoj godini fakulteta, a od četvrte godine je bila član Narodnog pozorišta u Beogradu. Do početka devedesetih, glumila je u mnogim predstavama, filmovima i serijama. U njenoj biografiji mogu se naći brojni čuveni naslovi iz sveta filma, televizije i pozorišta kao što su: "Svetozar Marković", "Veliki transport", "Banjica", "Sivi dom", "Vuk Karadžić", "Aleksa Šantić" i drugi, ali joj je najveću popularnost svakako donela Jagodinka Simonović iz "Varljivog leta 68".

Od početka devedesetih godina živela je i radila u Kanadi, da bi se 2012. vratila se u Beograd, gde danas živi i radi. Udata je za karikaturistu Dušana Petričića sa kojim ima ćerku Mihailu.

Pročitajte: Nikada ih niste videli zajedno - Ova POZNATA UMETNICA osvojila je srce Slavka Štimca! Njihova ljubav traje godinama (FOTO)

Odlazak u Kanadu nije prekinuo glumačku karijeru, naprotiv, Dragana je nastavila da glumi u pozorištima, a tu se prvi put ostvarila i u ulozi reditelja. Magistrirala je na Univerzitetu u Torontu, te radila kao predavač na univerzitetima Vindzor i Dalhauzi. Glumu i režiju je predavala na Univerzitetu u Otavi, a radila je i kao gostujući profesor na Nacionalnoj filmskoj i pozorišnoj akademiji u Lođu.

Pročitajte: Pre supruge Vesne voleo je NJU - Sa OVOM KOLEGINICOM je SLAVKO ŠTIMAC godinama živeo pod istim krovom, ali je nije odveo pred oltar (VIDEO)

 

Jednom prilikom, na pitanje novinara kako to da su ona i suprug odlučili da početkom devedesetih godina napuste Jugoslaviju i da se otisnu u nepoznato, glumica je odgovorila da je oduvek bila „čergarka u duši“, a s obzirom na to da su i ona i suprug samostalni umetnici, nije bilo teško da prelome i odu u Kanadu. Godinama kasnije su se vratili u Beograd, gde Dragana od 2012. godine predaje glumu na Akademiji umetnosti.

Komentari (0)

Loading