Celebrity News

Pa zar se tu drži ikona? Vlade Divac u Americi slavi Svetog Nikolu, ćerka objavila slike iz doma - Zinućete kada vidite kuhinju i trpezariju

Slava Vlade Divca proslavlja se u Sakramentu

Pa zar se tu drži ikona? Vlade Divac u Americi slavi Svetog Nikolu, ćerka objavila slike iz doma - Zinućete kada vidite kuhinju i trpezariju

Sveti Nikola je slava Vlade Divca, kao i pola pravoslavnih građana Srbije.
 

Ljudi umeju da kažu da pola Srba slavi, dok druga polovina odlazi na slavu, a košarkaš, njegova supruga Ana, ćerka Petra i sinovi Luka i Mateja potrudili su se da ove godine, kao i svake druge, budu dostojni i dobri domaćini.

Pročitajte: Vlade, gde će ti duša? Divac se vozi limuzinom i ima milijarde, a njegov stariji sin i devojka idu gradskim prevozom: Slika je dokaz (FOTO)

Pre nekoliko dana prvo se Ana pohvalila novogodišnjom trpezom, gde je javnost imala prilike da se bar delimično uveri u to kako izgleda dom slavnog sportiste u Americi.

Instagram

 

Sve je ukrasila grančicama jele i bora, tu su sveće po sredini velikog stola za 12 osoba, a posebnu pažnju privukli su tanjiri neobičnog oblika, koje je verovatno i danas, na dan slave stavila ispred zvanica.

Ata Images

 

Najbolju sliku o tome kako se slava Vlade Divca obeležava u Americi prikazala je ćerka poznatog para Petra. Na svom Instagramu ona je objavila sliku na kojoj su ikona, sveća i kolač. 

Instagram

 

Postavljanje pravoslavnih ikona u stanu ili kući treba da bude na istočnom zidu počasne, glavne prostorije, u ovom slučaju ona je položena na komodu. 

Sveća stoji u začelju stola, dok je kod Divaca ona blago spuštena kod ikone. Pored je predivno dekorisan kolač, ali i žito, dok je ispod izvezeno milje.

Instagram

 

Vidi se da su ukućani košarkaša insistirali na svakom detalju kako bi u pravoslavnom porodičnom duhu dočekali praznik, a po svemu sudeći, običaje oko postavljanja ikone i sveće ispoštovali su u odnosu na savet sveštenika, koji se razlikuju od parohije do parohije.

Pročitajte: Devojku Luke Divca znate, a evo kako izgleda Matijina izabranica - Ana i Vlade glasno su rekli koja im je bolja, a vama?

Ono što je zapravo važno je da je porodica koja je najvećim delom godine raštrkana po svetu sada na okupu, te da su svi nasmejani i presrećni, čemu svedoče fotografije Ane i Vlade iz kuhinje.

Instagram

 

 

Par je uslikan dok se ljubio i grlio, a iza njih je iz drugog plana dospela sivo-crna kuhinja, po svoj prilici nova i vrlo skupocena.

Instagram

 

 

Komentari (0)

Loading