Celebrity News

Preventiva je važna: Majku Vjere Mujović odnela je ova bolest

Majka Vjere Mujović preminula je od ove bolesti

Preventiva je važna: Majku Vjere Mujović odnela je ova bolest

Stefan Tomašević/ATA Images

Vjera Mujović za manje od pola godine ostala je bez oba roditelja.

Milan Maricic/ATAImages

 

Majka Vjere Mujović, Ljiljana, preminula je u martu 2022, a otac Trifun nekoliko meseci kasnije.

Pročitajte: Tragedija u porodici Vjere Mujović! Glumica skrhana bolom poručila - Sretni ti zvezdani puti, sad si među zvezdama (FOTO)

- Najdraži moj pape, tuga je beskrajna. Uteha je da te tamo čeka Ljiljana i da sigurno od ranog jutra otvaraš vrata neke nove dječije "nebeske ordinacije". Slava Ti, moj tihi, skromni, veliki oče! Tvoja Vjeročka - poručila je tada Vjera u emotivnoj objavi na društvenim mrežama.

Roditelji priznate umetnice bili su ugledni lekari, koji su radni vek proveli u Podgorici. Otac je radio kao pedijatar-onkolog, dok je majka Vjere Mujović bila pedijatar i psihoterapeut.

Ljiljana Mujović preminula je od posledica karcinoma jajnika. Njena ćerka koristi svaku priliku da podseti žene na značaj odlaska na redovne kontrole.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Rak jajnika je podla bolest koja se teško otkriva u ranoj fazi - rekla je glumica u razgovoru za eKliniku i naglasila:

- Svi smo, nažalost, u porodici ili među prijateljima imali iskustva sa karcinomom. Ali, o toj temi treba razmišljati dok je čovek zdrav. Tome služi širenje svesti o prevenciji.
 

 

Komentari (0)

Loading