Pikantna čarolija Anđelke Prpić: Ručak koji ćete želeti da pravite opet, tajna je u ovim sastojcima

Antonio Ahel/ATAImages
U emisiji "Praktična žena", glumica Anđelka Prpić jednom prilikom pokazala je da pored glume, ima i izuzetan kulinarski talenat.
Njena verzija pikantnih italijanskih kobasica sa džemom od luka osvojila je sve prisutne, a verujemo da će i vas.
Pročitajte: Nedeljom kuća Anđelke Prpić miriše na najukusniji pekarski krompir: Tajna je u jednom sastojku
Savršen spoj ukusa, začinskog i kremastog, čini ovo jelo pravim iznenađenjem za nepca.

Praktična žena printscreen
Džem od luka pravi se jednostavno, ali uz malo strpljenja
U tiganj se stavi 40 grama putera i malo ulja, doda 50 grama žutog šećera i 100 ml aceto balzamika. Praktična žena printscreen
Nakon što se sve sjedini, dodaju se dve sitno seckane glavice crvenog luka. Na tihoj vatri, uz neprestano mešanje, smesa se krčka dok ne postane gusta i sočna.
Kobasice sa povrćem na italijanski način počinju mirisima začina
U tiganju se zagreje malo maslinovog ulja sa puterom, pa se dodaju bosiljak, origano i majčina dušica, kao i beli luk. Tom aromatičnom mešavinom premaže se kifla - spolja i iznutra.
Praktična žena printscreen
Kobasice se iseku na komade i proprže, a zatim im se dodaju crni luk i paprika. Sve se začini i prelije sosom od paradajza i luka, pa se nekoliko minuta krčka.
Praktična žena printscreen
Kifle se pune ovom bogatom smesom, a preko se stavlja sir po izboru – mocarela ili topljivi. Potom se zapeku u tosteru ili tiganju dok sir ne postane savršeno kremast.

Praktična žena printscreen
Poslužite uz džem od luka i dobićete savršen balans neodoljivih ukusa, koji će oduševiti kako vase ukućane, tako i svakog gosta.
Komentari (0)