Celebrity News

Pikantna čarolija Anđelke Prpić: Ručak koji ćete želeti da pravite opet, tajna je u ovim sastojcima

Pikantna čarolija Anđelke Prpić: Ručak koji ćete želeti da pravite opet, tajna je u ovim sastojcima

Antonio Ahel/ATAImages

U emisiji "Praktična žena", glumica Anđelka Prpić jednom prilikom pokazala je da pored glume, ima i izuzetan kulinarski talenat. 

Njena verzija pikantnih italijanskih kobasica sa džemom od luka osvojila je sve prisutne, a verujemo da će i vas.

Pročitajte: Nedeljom kuća Anđelke Prpić miriše na najukusniji pekarski krompir: Tajna je u jednom sastojku

Savršen spoj ukusa, začinskog i kremastog, čini ovo jelo pravim iznenađenjem za nepca.

Praktična žena printscreen

 

Džem od luka pravi se jednostavno, ali uz malo strpljenja 

U tiganj se stavi 40 grama putera i malo ulja, doda 50 grama žutog šećera i 100 ml aceto balzamika. 
Nakon što se sve sjedini, dodaju se dve sitno seckane glavice crvenog luka. Na tihoj vatri, uz neprestano mešanje, smesa se krčka dok ne postane gusta i sočna.

Praktična žena printscreen

 

Kobasice sa povrćem na italijanski način počinju mirisima začina

U tiganju se zagreje malo maslinovog ulja sa puterom, pa se dodaju bosiljak, origano i majčina dušica, kao i beli luk. Tom aromatičnom mešavinom premaže se kifla - spolja i iznutra. 

Praktična žena printscreen

 

Kobasice se iseku na komade i proprže, a zatim im se dodaju crni luk i paprika. Sve se začini i prelije sosom od paradajza i luka, pa se nekoliko minuta krčka.

Praktična žena printscreen

 

Kifle se pune ovom bogatom smesom, a preko se stavlja sir po izboru – mocarela ili topljivi. Potom se zapeku u tosteru ili tiganju dok sir ne postane savršeno kremast.

Praktična žena printscreen

 

Poslužite uz džem od luka i dobićete savršen balans neodoljivih ukusa, koji će oduševiti kako vase ukućane, tako i svakog gosta.

 

Komentari (0)

Loading