Celebrity News

Recept Lepe Brene za piletinu u sosu od šampinjona: Uštedite i vreme i novac

Recept Lepe Brene za piletinu u sosu od šampinjona: Uštedite i vreme i novac

Antonio Ahel/ATA Images

Iza sebe ima blistavu muzičku karijeru dugu više od četiri decenije, ali Lepa Brena osim na sceni, i te kako ume da zablista i u kuhinji.

Iako je jednom prilikom kroz osmeh priznala da su u porodici Živojinović muškarci uglavnom zaduženi za kuvanje, ovog puta odlučila je da preuzme ovu ulogu i pokaže svoje kulinarsko umeće.

youtube printscreen

 

U emisiji "Praktična žena", koju vodi Nataša Pavlović, Brena je otkrila svoj recept za piletinu u sosu od šampinjona – savršeno kremasto jelo koje je, kako su svi zaključili, idealno za sve koji žele brz, ukusan i pristupačan ručak

- Ovo je recept koji štedi i vreme i novac - rekla je pevačica kroz osmeh, dok je objašnjavala svaki korak.

youtube printscreen

 

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa

8-10 kašika prezli

1 luk

1 čen belog luka

šaka peršuna

1/2 crvene paprika

1 jaje

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1/2 kašičice karija

1 kašičica mlevene paprike

Pročitajte: Nije ni čudo što su se udale za Živojinoviće: Brena i Prija ove stvari u kući nikada ne rade

Za sos:

kocka putera

1 luk

oko 300 g pečuraka

200 ml neutralne pavlake

100 ml mleka

1 kašika senfa

1 kašika gustina/brašna

1 kašičica soli, bibera i peršuna

Za preliv:

200-300 g rendane gaude

youtube printscreen

 

Priprema:

Mleveno meso pomešati sa jajetom, prezlama, seckanim lukom, paprikom i začinima, pa smesu dobro sjediniti i utisnuti u pleh obložen papirom za pečenje.

Na puteru izdinstati šampinjone i luk, dodati pavlaku, mleko, senf i začine, a zatim gustin razmućen u malo mleka.

Kada se sos zgusne, preliti preko mesa, posuti rendanom gaudom i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180–200 stepeni.

Komentari (0)

Loading