
18/10/2025
1h
Vujadin Savić ostvario je gotovo sve svoje snove, ali jedan je ostao nedosanjan
Autor: Jovana Belić | 18/10/2025
Antonio Ahel/ATA Images
Iza sebe ima blistavu muzičku karijeru dugu više od četiri decenije, ali Lepa Brena osim na sceni, i te kako ume da zablista i u kuhinji.
Iako je jednom prilikom kroz osmeh priznala da su u porodici Živojinović muškarci uglavnom zaduženi za kuvanje, ovog puta odlučila je da preuzme ovu ulogu i pokaže svoje kulinarsko umeće.
youtube printscreen
U emisiji "Praktična žena", koju vodi Nataša Pavlović, Brena je otkrila svoj recept za piletinu u sosu od šampinjona – savršeno kremasto jelo koje je, kako su svi zaključili, idealno za sve koji žele brz, ukusan i pristupačan ručak.
- Ovo je recept koji štedi i vreme i novac - rekla je pevačica kroz osmeh, dok je objašnjavala svaki korak.
youtube printscreen
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
8-10 kašika prezli
1 luk
1 čen belog luka
šaka peršuna
1/2 crvene paprika
1 jaje
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1/2 kašičice karija
1 kašičica mlevene paprike
Za sos:
kocka putera
1 luk
oko 300 g pečuraka
200 ml neutralne pavlake
100 ml mleka
1 kašika senfa
1 kašika gustina/brašna
1 kašičica soli, bibera i peršuna
Za preliv:
200-300 g rendane gaude
youtube printscreen
Priprema:
Mleveno meso pomešati sa jajetom, prezlama, seckanim lukom, paprikom i začinima, pa smesu dobro sjediniti i utisnuti u pleh obložen papirom za pečenje.
Na puteru izdinstati šampinjone i luk, dodati pavlaku, mleko, senf i začine, a zatim gustin razmućen u malo mleka.
Kada se sos zgusne, preliti preko mesa, posuti rendanom gaudom i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180–200 stepeni.
18/10/2025
1h
Vujadin Savić ostvario je gotovo sve svoje snove, ali jedan je ostao nedosanjan
Recept Lepe Brene za piletinu u sosu od šampinjona: Uštedite i vreme i novac
18/10/2025
2h
Recept Lepe Brene oduševio
Proslavila rođendan sa petoro unučića: Evo koliko godina je napunila Slavica Rokvić
18/10/2025
3h
Rođendan Slavice Rokvić u znaku porodičnih vrednosti
Komentari (0)