Celebrity News

Teška smrt pogodila kraljevski dvor!

Teška smrt pogodila kraljevski dvor!

Prinčevi Vilijam i Hari sa velikom tugom primili su vest o smrti prijatelja iz vojske koji je preminuo od posledica koronavirusa

Naslovne strane britanskih medija jutros je preplavila vest koja je potresla kraljevsku porodicu.

Naime, vojnik koji je služio u istoj jedinici kao prinčevi Vilijam i Hari preminuo je iznenada. Njihov veliki prijatelj, kako su mediji preneli, umro je posledica koronavirusa, prenosi Hello! magazin.

Kako prenosi "Mirror", reč je 36-godišnjem Rajanu Kartvrajtu koji je u trenutku smrti radio kao vozač kamiona. Inače, Rajan se sa vojvodama družio za vreme vojnog roka u konjici „Blues i Royals“.

PROČITAJTE I: Prinčevi Hari i Vilijam o smrti princeze Dajane: Morali smo da krijemo tugu koju su imali zbog gubitka majke

Prema pisanju pomenutog britanskog tabloida, Rajan je vojni rok prvi put služio 2002. Prinčevi Vilijam i Hari su mu se pridružili 2006. godine u Avganistanu. Iako je trenutno radio kao vozač, planirao je da se vrati u vojsku, što je potvrdila i nekolicina njegovih prijatelja i kolega iz vojske.

- Neprestano smo bili u kontaktu - rekao je Sam Hops, jedan od Rajanovih prijatelja i dodao:

- Čak smo se dogovorili i da se ponovo pridružimo vojsci, ali sada nas je zadesio ovaj veliki gubitak.

PROČITAJTE I: Princ Vilijam tuguje za prošlim vremenima kada je sa Harijem bio nerazdvojan

Ovu vest prinčevi Vilijam i Hari izuzetno su teško primili, jer su veoma cenili i poštovali Rajana, prenosi britanska štampa.

Hari je, inače, deset godina služio u britanskoj vojsci. Tokom boravka u pomenutom Avganistanu uzdigao se do čina kapetana. U kraljevsku vojnu akademiju “Sandhurst” se prijavio 2005. godine kako bi započeo obuku koja je trajala pune 44 nedelje.

PROČITAJTE I: Dvorac u kom su Hari i Megan boravili u Kanadi pripada ruskom milijarderu, otkriven njegov idenitet

Nešto kasnije, tokom sledeće godine “Clarence House” je objavio da se princu Hariju pridružuje “Blues i Royals”. U septembru iste godine potvrđeno je da se istom odredu pridružio i princ Vilijam.

PROČITAJTE I: Kraljevska porodica PRVI PUT zajedno otkako je isplivala tajna da su Hari i Vilijam posvađani, njihova lica govore sve (foto)

Prinčevi Vilijam i Hari – Laž je da među nama postoje nesuglasice

Britanski prinčevi Vilijam i Hari odmah su kontaktirali jedan drugog kako bi se dogovorili i pomogli porodici njihovog preminulog prijatelja.

Ovim su još jednom potvrdili da medijski napisi o napetim odnosima između braće nisu istiniti.

Prinčevi Vilijam i Hari nedavno su dali i saopštenje u kojem demantuju novinske naslove i pisanja tabloida.

Zajedničko saopštenje je usledilo nakon što se u medijima pojavila vest da su se Hari i njegova supruga Megan odlučili na povlačenje sa kraljevskih dužnosti zbog maltretiranja princa Vilijama. Kao i da je Megan odlučna da napusti kraljevsku porodicu, dok je Hari “slomljenog srca” pokušao da sklopi sporazum o abdikaciji sa svojom 94-godišnjom bakom.

PROČITAJTE I: Zbog korone kraljica Elizabeta Druga 94. rođendan slavi u tišini (foto)

- Uprkos jasnim negiranjima i demantijima, danas se u britanskim medijima pojavila lažna priča u kojoj se nagađa o odnosu vojvode od Saseksa i vojvode od Kembridža. Za braću koja se toliko brinu o problemima i pitanjima oko mentalnog zdravlja, ovakvi navodi su uvredljivi, ali i potencijalno štetni - piše u saopštenju, prenosi BBC.

Braća su tako odbacila napise, pre svega one u "The Time", a koji je pisao kako su Megan i Hari optužili Vilijama da se nasilnički ponaša prema njima.

Komentari (0)

Loading