Celebrity News

Branislav Trifunović: Važno je da čovek ima s kim da ćuti

Branislav Trifunović: Važno je da čovek ima s kim da ćuti

U intervjuu za magazin "Story" popularni glumac Branislav Trifunović govorio je o želji da ima stan na Zlatiboru, o empatiji među komšijama u svojoj ulici, tišini koja mu se na kraju radnog dana sve više sviđa, kao i radu na seriji „Tajkun“, kada je upoznao svoju novu izabranicu, hrvatsku glumicu Tihanu Lazović

 

Glumca Branislava Trifunovića (42), koji iza sebe ima više od 70 premijera i pregršt priznanja, što za glumu, što za režiju, od polovine marta gledamo u seriji "Tajkun“ na Javnom servisu. Uloga u filmu "Proleće na poslednjem jezeru" još jedno je od njegovih skorašnjih ostvarenja. Pre uvođenja vanrednog stanja u zemlji, igrao je i u brojnim predstavama u pozorištu. Uspeh na profesionalnom planu u njegovom slučaju podudara se sa onim na privatnom, te tako već neko vreme uživa u ljubavi sa koleginicom Tihanom Lazović.

Dugo vas nije bilo na malim ekranima. Po čemu se serija "Tajkun" izdvaja te ste prihvatili ulogu u njoj?

- Zanimljiva je tematika. Ovo je priča o Srbiji danas, iz vizure tajkuna o čijem životu običan svet može samo da nagađa. Igram policajca Nikolu koji, verovali ili ne, nije potkupljiv i ispravno radi svoj posao.

U opisu serije stoji citat: "Svašta se vidi kada pogledamo u ogledalo, pitanje je da li možemo da prihvatimo tu osobu." Da li se vama dopada vaš odraz?

- Koliko god se trudili da budemo ispravni, sećamo se grešaka na koje više ne možemo da utičemo. Kada se pogledam, vidim probleme, samim tim preispitujem se da li sam uradio sve što sam želeo, jer ne bih voleo da živim sa samosažaljenjem.

Trifunović: Važno je da radimo za dobrobit društva

Da odraz u ogledalu nije tako loš govori nagrada "Pravi muškarac" koju ste nedavno dobili.

- Drago mi je što su ljudi koje cenim i koji se bore za neki viši cilj u meni prepoznali te osobine, jer ja lično ne bih umeo da vam kažem šta je to pravi muškarac, a isto tako verujem da postoje oni koji bi me, da mogu, proterali iz zemlje (smeh). Uvek govorim kako je važno da radimo za dobrobit društva. Da bih pomogao beskućnicima, pre izvesnog vremena počeo sam ispred zgade da ostavljam ostatke od ručka. Ubrzo su me sledili i drugi. Nekada, dok smo živeli u Užicu, umeli smo komšijama da ostavimo ključeve od kuće i otputujemo. Danas više nije tako.

Da li to što ste podstakli ljude na akciju možete nazvati ličnim uspehom?

- Za mene je uspeh kada sam okružen dragim ljudima, neometano glumim, putujem, upoznajem zemlje i kulture. Nedavno sam bio na Šri Lanki i oduševio se.

Pročitajte i: Ljubav cveta! Bane Trifunović i Tihana Lazović na crvenom tepihu! 

Kao ljubitelj kulinarstva, da li ste odande doneli neki recept?

- Tamo sam se radovao ukusima specifičnog voća. Inače kuvam bez recepta. Što bi rekao jedan moj prijatelj, to ti je kao režija – uzmeš sve najbolje sastojke i opet ne znaš da li će ispasti kako treba.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tihana Lazovich (@tihanalazovich) on Feb 18, 2020 at 12:49am PST

Poznato je da ste pasionirani navijač, kako je moguće da vaš brat Sergej navija za "Partizan", a vi za "Zvezdu"?

- "Zvezdu" sam zavoleo zbog drugara u Užicu. Sećam se da sam na prvu utakmicu crveno-belih išao sa svega 11 godina, a iz istog razloga sa 13 otputovao u Minhen. Velika je strast to bila.

Branislav Trifunović: Nemam mnogo prijatelja

Da li vam je to druženje prva asocijacija na grad u kom ste odrasli? Razmišljate li da se u poznim godinama tamo vratite, možda sagradite vikendicu?

- Prva asocijacija su mi kumovi i njihova deca. Što se vikendice tiče, godinama priželjkujem da imam stan na Zlatiboru. Da li ću to uspeti baveći se glumom, ostaje da vidimo. Možda pre uz pomoć tajkuna ili da počnem politikom da se bavim (smeh).

Dok se to ne dogodi, na koji način se relaksirate?

- Sve više cenim tišinu, stoga povremeno volim da ućutim, isključim telefon i jednostavno sedim pored osobe koju volim, a kojoj to zatišje ne smeta. Smatram da je vrlo važno da imate s kim da oćutite. U drugom nekom raspoloženju volim da sam s prijateljima. Nemam ih mnogo, ali oni koji su tu, to su pravi. Raščistio sam s pojedincima i naučio da ne moram sa svakim da sedim i lažno se smeškam.

Nastavite da čitate Story. Svake nedelje dajemo vam stručne savete iz najširih društvenih oblasti. Za vas donosimo uvek sveže i aktuelne vesti iz sveta poznatih. Vaše poverenje nas čini jačim i boljim.

Komentari (0)

Loading