Celebrity News

Srpska modna vladarka Roksanda Ilinčić: Ćerka je moj najveći ponos!

Srpska modna vladarka Roksanda Ilinčić: Ćerka je moj najveći ponos!

Naša najpoznatija dizajnerka Roksanda Ilinčić, Beograđanka čije kreacije nose pripadnice džet-seta i slavne ličnosti, osvrće se na protekle mesece svog života u karantinu. Priseća se detinjstva i modnih početaka i ističe da su joj suprug Filip i naslednica Efimija najveći izvori sreće...

Roksanda Ilinčić (45) osvrće se na početku priče na nova pravila naše realnosti.

Kako kaže “živimo u čudnom vremenu, zatvoreni u kući, prateći vesti o užasu koji nas je snašao“. Veći deo života provela je u Londonu, gde je i postala slavna, kada je 2005. na londonskoj „Nedelji mode“ svetskoj modnoj industriji predstavila svoj brend „Roksanda“.

Od tada je prošlo 15 godina a lepa Beograđanka, koja se nekada bavila manekenstvom, postala je jedna od najpoznatijih i najpriznatijih modnih kreatorki u svetu.

Iako je poznato da je njen put obeležilo preseljenje u Veliku Britaniju, 1999. godine, gde je upisala prestižni St. Martins koledž, njeni modni počeci definisani su mnogo godina pre toga.

NE PROPUSTITE:
Roksanda Ilinčić objasnila šta je najbolji modni adut devojaka u Srbiji

Roksanda Ilinčić - Za modu zainteresovala ju je njena majka, koja je njena muza, farmaceut po profesiji, zaljubljena u rad Iv-Sena Lorana.

Kada je mama dolazila po mene u školu, onako prelepo odevena, osećala sam neizmernu sreću. Uvek je birala lepe boje koje je znalački uklapala. To me je kasnije inspirisalo da unesem vedre boje u svoj rad – kaže Srpkinja porcelanske puti, koja je u rodnom gradu, pre odlaska na Ostrvo, završila arhitekturu. Upravo su čiste linije, kao i jake boje, godinama kasnije učinile njen rad prepoznatljivim i drugačijim.

Na Roksandinom modnom početku, mala radnja u Ist Endu izdvojila se u moru butika krcatih tamnom garderobom po živopisnom izlogu u kom su stajale njene prve kreacije skrojene od materijala vedrih boja. Nedugo nakon toga Roksanda upoznaje budućeg supruga, biznismena Filipa Buenu de Meskitu i s njim otpočinje vezu, krunisanu venčanjem i rađanjem njene najveće radosti – ćerke Efimije, koja danas ima devet godina.

– Kada sam upoznala Filipa, to je bio jedan od onih trenutaka u životu kada osetite neverovatnu povezanost, koja se meni, inače, vrlo retko dešava. Bio je neverovatno šarmantan, zabavan i elokventan. Učinio je da se celo veče smejem s njim i osećala sam se divno.

NE PROPUSTITE:
Nevena Madžarević: Moj muškarac mora da ima stila (foto)

 

Roksanda Ilinčić - Porodica je najvažniji životni oslonac! 

Svojim najvećim uspehom smatra ćerku, kojoj je puno ime Efimija Ranka, po Roskandinoj majci Ranki. Dizajnerka često ističe da je njena naslednica njen najlepši maneken.

Porodica je najvažniji životni oslonac. Volela bih da se moja ćerka bavi onim što je bude zanimalo i da u tome bude uporna. Ja sam u svom poslu bila uporna i zato znam da bez toga nema uspeha.

Dobitnica prestižne londonske nagrade za dizajnera godine na “British Fashion Awards” 2012, godinu dana pre ove potvrde svog talenta i marljivosti, krstila je ćerku u Beogradu.

– Ceremonija krštenja moje ćerke u Beogradu 2011. bila je za mene vrlo specijalna. Nosila je prelepu čipkanu vintidž haljinu u viktorijanskom stilu, koju je nasledila od porodice mog supruga, a nosile su je mnoge generacije žena u prošlosti – kaže dizajnerka koja je svetskoj sceni dala nove modne obrise i obrasce koji su zauvek promenili poimanje klasičnog elegantnog dres-koda na crvenom tepihu.

Roksanda Ilinčić - Miljenica bogatih dama

Bilo da Kejt Midlton odlazi na zvanični prijem u Australiju ili se Penelope Kruz projavljuje na premijeri filma, Roksandine kreacije uvek su prvi izbor pripadnica visokog društva. Mišel Obama, Gvinet Paltrou, Kejt Blančet – sve one obožavaju čiste linije i vedre boje nadarene Beograđanke.

NE PROPUSTITE:
Roksanda Ilinčić: Uspeh u svetu mode zavisi od mnogo različitih faktora! 

Komentari (0)

Loading